Besøker NATO-øvelsen Nordic Response i Bodø

stortinget

Utenriks- og forsvarskomitéen besøker militærøvelsen Nordic Response i Bodø og Bardufoss 12. – 13. mars.

− Det er nyttig for komiteen å lære mer om hvordan øvelsen foregår i praksis og ikke minst å møte noen av soldatene som deltar. En sentral del av å være med i NATO er å kunne operere sammen. Det må man øve på, sier Ine Eriksen Søreide (H), leder for utenriks- og forsvarskomitéen. 

Les også:  Dronebase på Andøya: – Et kjempeløft for forsvaret

Komitéens besøk går først til Forsvarets operative hovedkvarter i Bodø. Deretter reiser komitéen videre til Skjold og Bardufoss, hvor Hæren har sitt tyngdepunkt. 

Norge har i mange år gjennomført militærøvelsen Cold Response annethvert år. Siden Finland og Sverige nå også er NATO-medlemmer, er øvelsen utvidet til Nordic Response og pågår i alle tre landene.  

− Med Sveriges formelle medlemskap forrige uke har de i løpet av øvelsen gått fra å være et partnerland til et fullverdig medlem av NATO. Det er historisk at alle de nordiske landene nå øver sammen på å forsvare hverandre som allierte. For første gang omfatter Nordic Response alle de nordiske landene som likeverdige allierte. Det at hele Norden står samlet, gjør oss enda sterkere, sier Ine Eriksen Søreide. 

Les også:  Bodø Energi: – Ingen grønn omstilling uten fjernvarme

Over 20 000 soldater fra 13 land deltar på øvelsen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.