nfk

Ofotbanen og space på Andøya viktig for EU

I et møte på Island med EUs arktiske ambassadør, satte fylkesrådslederen i nylig dobbeltspor på Ofotbanen og space-mulighetene på Andøya på agendaen. – Svært viktige satsinger for både Nordland og EU, sier fylkesrådsleder Elin... Les mer »
nfk

Positiv til NATO-hoverkvarter i Bodø

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen foreslår at de nordiske landene får en felles Natoledelse i nord, og mener Bodø er det foretrukne sted å samle NATOs operative hovedkvarter. – Også Sveriges egen kommisjonsrapport er... Les mer »
nato

Forsvarssjefen vil ha Bodø som nytt Nato-hovedkvarter

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen ønsker at en ny Nato-kommando i Nord-Europa skal plasseres i Bodø i Nordland, opplyser NRK. Forsvarssjefen forteller til Klassekampen at de nordiske forsvarssjefene står bak et felles innspill om å få... Les mer »
stortinget

Stortinget representert på høynivåmøte for NATO-landene i Litauen

Stortingets 3. visepresident Morten Wold og 4. visepresident Kari Henriksen deltar denne uken på et høynivåmøte for parlamentsledere i NATO-landene i Vilnius, Litauen. Møtet er en del av opptakten til NATOs toppmøte... Les mer »
f-16

Ber Norge gi F-16 jagerfly til Ukraina

Norsk-ukrainsk venneforening ber regjeringen om å gi norske F16 jagerfly til Ukraina. Norge er et av NATO-landene som har faset ut sine F16 fly. Disse flyene bør så fort som mulig overføres... Les mer »
nfk

Andøya viktig for Norge

Nylig kom nyheten om at regjeringen vil styrke arbeidet med alliert mottak på Andøya og samtidig frigi arealer til næringsvirksomhet ved flyplassen. – Det er viktig for forsvaret av Norge, og vi... Les mer »
nfk

Må bane vei for store oppgraderinger i Nordland

Forsvarskommisjonens rapport om Forsvarets og NATOs behov for opptrapping må bane vei for store oppgraderinger av både vegnett og jernbane i nord, konkluderer fylkesrådsleder i Nordland, Elin Dahlseng Eide. Hun peker umiddelbart... Les mer »
forsvar

LESERINNLEGG: Krig i Europa, historien har gjentatt seg

I 2020 ble vi konfrontert med en global pandemi. Pandemien utgjorde en utfordring vi som verdenssamfunn ikke var forberedt på å håndtere. Av: Styreleder og nestleder i Folk og Forsvar, Regionsdirektør i... Les mer »
nrk

Kartlegger russisk etterretningsvirksomhet gjennom nordisk TV-samarbeid

Gjennom et storstilt journalistisk graveprosjekt har NRK i samarbeid med de nordiske allmennkringkasterne kartlagt russisk etterretningsvirksomhet. Rett etter at Russland startet sin angrepskrig mot Ukraina inngikk graveredaksjonene i NRK, DR, SVT og... Les mer »
nfk

– Viktig for oss i Norge at Finland har blitt medlem av NATO

Nylig ble det kjent at Finland offisielt blir medlem av NATO. – Vi lever i en tid med et helt nytt sikkerhetspolitisk bilde. Russlands invasjonskrig i Ukraina har gjort oss mer sårbare.... Les mer »