stortinget

Besøker NATO-øvelsen Nordic Response i Bodø

Utenriks- og forsvarskomitéen besøker militærøvelsen Nordic Response i Bodø og Bardufoss 12. – 13. mars. − Det er nyttig for komiteen å lære mer om hvordan øvelsen foregår i praksis og ikke... Les mer »
demokratene

LESERINNLEGG: Nei til flere amerikanske baser i Norge!

Norgesdemokratene har lenge etterlyst en sterkere og klokere satsing på det norske forsvaret. I dag fremstår vårt lands militære beredskap som håpløst inadekvat både mht dimensjonering og kvalitet.  Det mangler både finansiering... Les mer »
sv

LESERINNLEGG: Nordland SV krever en ny Nord-Norgeplan

Det var en gang en tid hvor bosetting i nord var sett på som viktig. I festtaler fastholdes dette fortsatt, men tiden hvor dette faktisk var en realitet er forbi. Det er... Les mer »
nfk

Ofotbanen og space på Andøya viktig for EU

I et møte på Island med EUs arktiske ambassadør, satte fylkesrådslederen i nylig dobbeltspor på Ofotbanen og space-mulighetene på Andøya på agendaen. – Svært viktige satsinger for både Nordland og EU, sier fylkesrådsleder Elin... Les mer »
nfk

Positiv til NATO-hoverkvarter i Bodø

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen foreslår at de nordiske landene får en felles Natoledelse i nord, og mener Bodø er det foretrukne sted å samle NATOs operative hovedkvarter. – Også Sveriges egen kommisjonsrapport er... Les mer »
nato

Forsvarssjefen vil ha Bodø som nytt Nato-hovedkvarter

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen ønsker at en ny Nato-kommando i Nord-Europa skal plasseres i Bodø i Nordland, opplyser NRK. Forsvarssjefen forteller til Klassekampen at de nordiske forsvarssjefene står bak et felles innspill om å få... Les mer »
stortinget

Stortinget representert på høynivåmøte for NATO-landene i Litauen

Stortingets 3. visepresident Morten Wold og 4. visepresident Kari Henriksen deltar denne uken på et høynivåmøte for parlamentsledere i NATO-landene i Vilnius, Litauen. Møtet er en del av opptakten til NATOs toppmøte... Les mer »
f-16

Ber Norge gi F-16 jagerfly til Ukraina

Norsk-ukrainsk venneforening ber regjeringen om å gi norske F16 jagerfly til Ukraina. Norge er et av NATO-landene som har faset ut sine F16 fly. Disse flyene bør så fort som mulig overføres... Les mer »
nfk

Andøya viktig for Norge

Nylig kom nyheten om at regjeringen vil styrke arbeidet med alliert mottak på Andøya og samtidig frigi arealer til næringsvirksomhet ved flyplassen. – Det er viktig for forsvaret av Norge, og vi... Les mer »
nfk

Må bane vei for store oppgraderinger i Nordland

Forsvarskommisjonens rapport om Forsvarets og NATOs behov for opptrapping må bane vei for store oppgraderinger av både vegnett og jernbane i nord, konkluderer fylkesrådsleder i Nordland, Elin Dahlseng Eide. Hun peker umiddelbart... Les mer »