Fredsprisen 2018: Seksuelle overgrep er det første overgrepet – Det neste er stillheten

nansen fredssenter

– Seksuelle overgrep er det første overgrepet. Det neste er stillheten. Stillhet er kvinnenes fiende. Den gjør at forbrytelsene kan gjentas igjen og igjen, sier Alfredo Zamudio, direktør ved Nansen Fredssenter.

Seksualisert vold er en ensom kamp for ofrene. Fredsprisen for 2018 kan inspirere ofrene og gi dem en følelse av at de ikke står alene, og at forbrytelsen mot dem ikke er akseptabel.

Les også:  Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

– Nobels fredspris for 2018 løfter dette vanskelige temaet frem i offentlighetens lys. En konsekvens er regjeringer blir ansvarliggjort, sier Zamudio.

Kvinner i mange land vil føle at denne prisen er til dem. Nobels fredspris for 2018 er en stemme for å ta et oppgjør.

– Denis Mukwege og Nadia Murad er svært verdige vinnere av Nobels fredspris, og vi sender våre hjerteligste gratulasjoner. Vi er dypt imponert og beundrer deres arbeid. Prisen vil bidra til å redde liv, fordi prisen vil inspirere millioner av mennesker til å fortsette arbeidet mot seksualisert vold, sier Alfredo Zamudio.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.