tannlege

LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

Spørsmålet om våre eldste med alt for lav minstepensjon fortjener bedre offentlig tannpleie enn kriminelle uten gyldig oppholdstillatelse er vanvittig å stille. Av: Bård Hoksrud (Frp), Morten Wold (Frp), Medlemmer av helse-... Les mer »
Foto: Alexander Helberg

LESERINNLEGG: Nok en gang skal arbeidsfolk tape i pensjonsforliket

Det store flertallet på Stortinget straffer igjen dem som jobber og står på. Takken til arbeidsfolkene og bidragsyterne i samfunnet er kutt i opparbeidede rettigheter, og at en må jobbe lenger for... Les mer »
kvinne islam

Rekordmange saker om tvangsekteskap, æresrelatert vold og negativ sosial kontroll i 2023

Aldri før har Kompetanseteamet mot negativ sosial kontroll og æresrelatert vold håndtert så mange saker som i 2023. Det er barnevernstjenesten og politiet som tar kontakt for veiledning i flest saker. 2023... Les mer »
migrasjon integrering

LESERINNLEGG: Statens anti-norske og anti-hvite skattefinansierte agenda

For kort tid siden uttalte leder for Antirasistisk senter (ARS) Hatem Ben Mansour følgende: «– Å være hvit har aldri vært en utsatt gruppe i denne sammenheng. Rasisme kan ikke være rettet... Les mer »
nfk

Boliger til flytninger i Nordland: – Vil ha frivillighet framfor tvang

– Selvråderetten for kommunene bør stå sterkt. Derfor mener fylkesrådet at terskelen må være høy for at staten skal kunne gi kommunene pålegg om å etablere flyktningeboliger som de selv ikke ønsker,... Les mer »
kassandra fauske

Fauskeværinger må betale dyrt for asylmottak de fikk tvunget på seg

Konsekvensene av å etablere 450 asylplasser i en liten kommune som sliter økonomisk, kan i verste fall gå på liv og helse løs, frykter Kassandra Pesta, Fauske FrP (bildet), og Erlend Wiborg,... Les mer »
afrika

Bodø kommune vil ha hjelp til boliger for nye flyktninger

De som har tilgjengelige boliger kan ta kontakt med Bodø kommune ved å fylle inn skjema, slik at kommunen får en oversikt over mulige bosteder for flyktninger, melder kommunen. Kommunen har behov... Les mer »
busser

Avvikler gratis busstilbud i Nordland: Flyktninger misbrukte ordningen

Da flyktninger kom frå Ukraina i fjor ble det opprettet en transportordning i Nordland. Flyktninger fikk gratis reise med buss, hurtigbåt og ferje på skattebetalernes regning. Men nå er det slutt, ifølge Avisa... Les mer »
HK-dir

Kompetansepluss gir ukrainske flyktninger i Bodø ny sjanse

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) deler ut 100 millioner kroner til 1393 kurs gjennom ordningen Kompetansepluss. Den Ukrainske foreningen i Bodø er en av de som mottar midler gjennom årets... Les mer »
Sumaya Jirde Ali

LESERINNLEGG: Rasisme meg her og rasisme meg der

En egentlig ikke-sak har den siste uken vært topp-sak i omtrent hele media-Norge. Alle som er noe av meningsbærere i Norge har en formening om saken. Saken har vært oppe i selveste... Les mer »