busser

Avvikler gratis busstilbud i Nordland: Flyktninger misbrukte ordningen

Da flyktninger kom frå Ukraina i fjor ble det opprettet en transportordning i Nordland. Flyktninger fikk gratis reise med buss, hurtigbåt og ferje på skattebetalernes regning. Men nå er det slutt, ifølge Avisa... Les mer »
HK-dir

Kompetansepluss gir ukrainske flyktninger i Bodø ny sjanse

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) deler ut 100 millioner kroner til 1393 kurs gjennom ordningen Kompetansepluss. Den Ukrainske foreningen i Bodø er en av de som mottar midler gjennom årets... Les mer »
Sumaya Jirde Ali

LESERINNLEGG: Rasisme meg her og rasisme meg der

En egentlig ikke-sak har den siste uken vært topp-sak i omtrent hele media-Norge. Alle som er noe av meningsbærere i Norge har en formening om saken. Saken har vært oppe i selveste... Les mer »
frp

Per-Willy Amundsen refser Nordland politidiskrikt

Etter at en voksen kvinne dras inn i et busskur og voldtas av fire unge innvandrermenn, opplyser politiet at mennene har tilhørighet til Nordland.  Leder av justiskomiteen på Stortinget, Per-Willy Amundsen (FrP),... Les mer »
demokratene

LESERINNLEGG: Ingen islamister i våre gater!

Norge, det er utilgivelig og helt meningsløst at 2 mennesker ble brutalt drept og 19 ble såret av den ekstreme islamisten fra Iran, Zaniar Matapour, som har tilknytning til et ekstremt islamistisk... Les mer »
barnesko

Innsamling av kvinne- og barneklær til ukrainske flyktninger i Gildeskål

Gildeskål kommune skal snart ta imot 40 ukrainske flyktninger. Kommunen vet fremdeles ikke hvem som kommer eller når de kommer, men har besluttet å starte innsamling av kvinne- og barneklær. Onsdag 30. –... Les mer »
buss

Gratis reise for flyktninger i Nordland

Fylkesrådet tilbyr flykninger gratis reiser med kollektivtransportene som Nordland fylkeskommune er ansvarlig for, buss, hurtigbåt og ferje. Dette gjelder for alle nye flykninger, som har ankommet Nordland fra 1. mars. Gratis reiserett... Les mer »
nfk

Nordland forbereder seg på å ta imot ukrainske flyktninger

– Nordland må være klar til å ta imot inntil 1000 ukrainske flyktninger de kommende ukene, og det er ventet enda flere over tid, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll. Fylkeskommunen er etter Integreringsloven... Les mer »
bodø vinter

Bodø kommune vil at folk stiller opp med bolig for flyktninger

De som har tilgjengelige boliger kan ta kontakt med Bodø kommune ved å fylle inn skjema, slik at Bodø kommune får en oversikt over mulige bosteder for flyktninger, oppfordrer kommunen. Bodø kommune... Les mer »
islam

LESERINNLEGG: Ikke hent ondskapen til Norge!

Torbjørn Jagland krever nå at regjeringen henter IS-kvinner til Norge. Den tidligere Arbeiderparti-lederen er ubeskrivelig naiv i møtet med ondskapen begått i navnet til islamsk stat. Av Erlend Wiborg, innvandringspolitisk talsmann (FrP)... Les mer »