LESERINNLEGG: Rasisme meg her og rasisme meg der

Sumaya Jirde Ali

En egentlig ikke-sak har den siste uken vært topp-sak i omtrent hele media-Norge. Alle som er noe av meningsbærere i Norge har en formening om saken. Saken har vært oppe i selveste debatten på den tvangsfinansierte statskanalen NRK.

Av: Reinert Skadsem, Styremedlem Demokratene Oslo.

Juridisk sett har ikke-saken kommet til selveste statsadvokat av foreløpig ukjente grunner. Hva er ikke-saken jeg omtaler? Saken der en beruset kjent «komiker» har vært meget ufin mot ei dame på bar. Det skal visstnok være såkalt rasisme inne i bildet som jeg vil argumentere mot. At denne ikke-saken har vært oppe som den viktigste media har å skrive om, forteller om den sørgelige tilstanden, om ikke krisen, media-Norge er i.

Media-Norge er i praksis et sosialist-Norge. Media-norges profil og bidragsytere ligger langt til venstre i forhold til innbyggerne sitt politiske ståsted og preferanse. At privilegerte (stort sett) barnløse mennesker med meningsløse liv har hatt tiltrekning for sosialistisk Utopia er ikke nytt i historien. Når de fantaserer om dette Utopia, som har feilet fatalt hver gang det har vært forsøkt, fantaserer de ikke at de er dem selv som skal stå på fabrikkgolvet i dette paradiset.

Til og med privilegerte Mimir fra Rødt som kommer fra trange kår, fantaserer ikke om seg selv på fredagskvelden som fabrikkarbeider i sitt kommunistiske fantasi-Utopia. Han fantaserer om seg selv som den lederen som taler varmt for de underpriviligerte og kommer med hatefulle utsagn om de privilegerte. For kommunismen er avhengig av fiender de skal bekjempe. Blir kommunist-Utopia en realitet vil det oppløses av mangel på samfunnsfiender. (Hvorfor blander jeg sosialisme og kommunisme sammen? Mimir sitt forbilde Lenin: “The goal of socialism is communism.”)

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

Hendelsesforløpet i ikke-saken kort oppsummert: «Poet» Sumaya Jirde Ali (somalisk, oppvokst i Norge) sitter ved en bardisk med en venninne. En synlig beruset kjent «komiker» Atle Antonsen setter seg ved siden av Ali. Begynner prat som fort går over i aggressiv høylytt merkelig kjefting. Etter en liten egentlig skremmende tirade prøver Ali å gå, blir holdt igjen litt med makt, men slippes fort etter hjelp fra en bekjent av Antonsen. Tiraden inneholdt setningen: «Er dere ikke enige i at hun er for mørkhudet til å være her?»

Poeten Ali som har blitt fremhevet og kjent nettopp pga. hennes kombinasjon av etnisk og religiøs bakgrunn av venstrevridde media-Norge, føler seg utsatt for rasisme og har etter en stund, etter oppfordring fra venner, anmeldt Antonsen for sin atferd. Men var dette rasisme og hører opptrinnet i det hele tatt hjemme i rettsapparatet?

Fra det vi vet om Antonsen er det svært lite sannsynlig at han er en rasist på noen måte. Men det er samtidig også vanskelig å ta stilling til når ordet rasisme egentlig er et konstruert ord som ikke har noen definisjon. Det nærmeste vi kommer til en definisjon på rasist: er en person som mener andre raser/etnisiteter er mindre verdt og dermed kan behandles dårligere.

Les også:  LESERINNLEGG: Det rustes til helsestrid i Nord-Norge

Tror ikke det er mange som tror at Antonsen hadde til hensikt å behandle Ali dårlig på grunn av hennes hudfarge. Men likevel kan vi anta at Antonsen utpekte Ali der hudfarge nok var en avgjørende faktor selv om jeg vil hevde at dette fortsatt ikke er rasisme.

Jeg er ikke mye selv hverken på bar eller uteliv generelt i Oslo. Fra det lille jeg har vært på uteliv, har klientellet vært overveldende blendahvitt. Jeg antar Barmiljøet er enda hvitere. Svarte som Ali er nok derfor mer en sjeldenhet og i alle fall i sterkt mindretall på en bar på en lørdagskveld. I tillegg er Ali kjent for å gå i en islamistisk uniform som er meget sjelden å se på og ved en bar (alkohol er forbudt i Islam) i alle fall som en betalende gjest. Man må anta at Ali stakk seg meget ut den kvelden. Derfor er det rimelig å tro at grunnen til Ali ble offeret for Antonsen håpløse og skremmende adferd er fordi hun stakk seg ut og ikke fordi hun svart.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

Hvis politiet skal bruke like mye ressurser på alle som har hatt en skremmende situasjon på byen blant aggressive fulle folk, får ikke politiet tid til å gjøre andre ting som f.eks. å etterforske virkelige forbrytelser. Da bør man heller forby uteliv først som sist eller kanskje forby alkoholservering?

Men det er ikke bare Ali som snakker om rasisme i denne mediesaken. Vi har et helt kobbel av aktører som har det til felles at de forankret på den ytterliggående venstresiden. Aktører som er kjent for å bruke rasismekortet ofte, som er kjent for å mene at det norske samfunnet er strukturelt rasistisk og som jobber for å bryte ned normer og verdier som kjennetegner den vestlige verden skapt av rasister. Aktører som ikke klarer å debattere saklig, men alltid tyr til personangrep i stedet for argumenter da de ikke har noen. Det som hodet er fullt av tyter ut gjennom munnen, i dette tilfellet stort sett tastaturet.

Men har Antonsen blitt utsatt for rasisme? Hadde situasjonen vært etnisk motsatt der Ali hadde vært hvit og Antonsen vært svart, hadde denne saken aldri engang vært vurdert av hverken media, hylekoret eller påtalemakt. Alle aktører nevnt vet dette. Kanskje det norske samfunnet er rasistisk likevel?

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.