Ytringsfrihetsrapport foreslår flere lovendringer

pc

Ytringsfrihetskommisjonen kommer med 90 anbefalinger i sin rapport, deriblant forslag til flere lovendringer. – Kommisjonen har flere spennende anbefalinger som vi gleder oss til å se nærmere på, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Kommisjonsleder Kjersti Løken Stavrum trakk fram følgende hovedkonklusjoner da hun la fram Ytringsfrihetskommisjonens rapport under Arendalsuka mandag: 

  • Ytringsfriheten har svært gode vilkår i Norge i dag, men kommisjonen peker på hvordan vi kan videreutvikle og styrke en åpen og opplyst offentlig samtale. 
  • Et sterkt og mangfoldig sivilsamfunn og et fornuftig regulert ytringsrom er den beste garantien for en solid reell ytringsfrihet. 
  • Like viktig som å sikre den rettslige ytringsfriheten, er det å jobbe for en sunn ytringskultur. 
Les også:  Bevilger 118 millioner til Tolletaten: – Bra regjeringen er lydhøre

Kommisjonen er tydelig på at straff og flere forbud er ikke løsningen på utfordringene i ytringsrommet. I rapporten foreslås det likevel en rekke endringer for å styrke ytringsfrihetens rammevilkår i Norge i følgende ni lover: Straffeloven, offentlighetsloven, forvaltningsloven, domstolsloven, straffeprosessloven, arbeidsmiljøloven, kulturloven, kringkastingsloven og åpenhetsloven. Kommisjonen er også opptatt av betydningen av å sikre et mangfold av redaktørstyrte medier,som bidrar til å sikre borgernes informasjonsbehov og sikre en åpen og opplyst offentlig samtale.  

– Medietilsynet deler Ytringsfrihetskommisjonens vurdering av de redaktørstyrte medienes betydning. Vi gleder oss til å sette oss mer inn i kommisjonens anbefalinger, og til mange og viktige debatter framover, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.