Mange nyheter fra Fjordland i høst til Bodø-butikkene

fjordland

Fjordland setter nyhetsrekord når dagligvarehandelen slipper september-nyhetene. Deilige høstgryter basert på Sous Vide, økt utvalg sunne og raske mellommåltider og enda flere yoghurter uten tilsatt sukker.

Men den største nyheten av alle er kanskje at Fjordland etter 20 år med porsjonsretter, endelig lanserer Fjordland sin første familiemiddag!

Lang koking og kort tilberedning med Sous Vide
Fjordland var de første i Norge som tok i bruk Sous Vide-teknologien for utvikling av ferdigmat.

– Vi etablerte kategorien i norsk dagligvare for 20 år siden, og har siden den gang utviklet en sterk kompetanse på området. Nå fortsetter vi satsingen med flere retter som tar lang tid å tilberede, det er her Sous vide-metoden virkelig kommer til sin rett, sier Julianne Nedrelo, kategorisjef for ferdigmat i Fjordland.

Sous Vide er en matlagingsmetode utviklet av franske kokker hvor maten pakkes i lufttette poser, varmebehandles forsiktig og avkjøles raskt. Dette sikrer god holdbarhet på maten uten bruk av konserveringsmidler, samtidig som smaken bevares. Det er også vist gjennom flere tester hos Matforskningsinstituttet Nofima at maten er like næringsrik som hjemmelaget og kan derfor spises med god samvittighet.

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

Høstens middagsnyheter tar utgangspunkt i å utnytte Sous Vide-teknologien til det fulle, med retter som er tidkrevende og kompliserte å tilberede selv. Resultatet er gode, rike smaker og mørt kjøtt.

Norges diggeste høstgryte – klar til servering!
Fjordland lanserer nå Coq au vin – en klassisk fransk kyllinggryte med mye smak. Dette er en rett som passer ypperlig til sous vide-teknologien, da den krever lang koketid for å få frem de gode smakene og det møre kjøttet. Kvalitet, ekthet og autentiske smaker har stått i fokus ved utviklingen av denne retten. Middagen består av møre kyllingbiter, bacon, sjalottløk, sjampinjong og urter; alt satt sammen i en fyldig rødvinssaus. Krydrede potetskiver følger med som naturlig tilbehør til retten.

Retten er i tillegg et godt og fornuftig middagsvalg da den inneholder 29% grønnsaker, er rik på protein og har lite mettet fett. Retten er også uten glutenholdige ingredienser.

Pigwings – i samarbeid med Arne Brimi
For ett år siden lanserte Fjordland et helt nytt middagskonsept med tradisjonsrike retter utviklet i samarbeid med Arne Brimi. Serien har fått en god mottakelse, og nå kommer en ny rett på menyen. Også denne er basert på filosofien om at flere nordmenn skal gis mulighet til å oppleve gode, norske mattradisjoner.

Les også:  Jordbruksavtale: Et viktig inntektsløft

Denne gangen lanserer Fjordland Lettsaltet Svineknoke, eller Pigwings, som det så populært kalles. Vi skjærer ut det som kalles «pigwings» av svineknoken slik at svineknoken blir tilgjengelig som en-porsjons middag, samtidig som vi utnytter et kjøttstykke som vanligvis ikke blir benyttet. Vi varmebehandler den i mer enn syv timer ved lav temperatur, noe som resulterer i en særdeles mør og behagelig smaksopplevelse. Mye smak og god konsistens gjør denne retten til noe du får lyst til å spise mer av.

Dette møre og smaksrike kjøttstykket kommer i en syrlig hvit saus med hint av sennep. Ved siden av serverer vi kålrotstappe og poteter.

Alle rettene er utviklet med utgangspunkt i Arne Brimis matfilosofi om å bruke regionale norske råvarer og hans ønske om at flere nordmenn skal gis mulighet til å oppleve gode norske mattradisjoner.

Les også:  David Beckham blir grill-ambassadør

Arne Brimi har i hele sin kokkekarriere vært opptatt av de naturlige smakene og han har et sterkt ønske om at vi også i en hektisk hverdag må være opptatt av hva vi spiser.

– Med samarbeidet mellom Arne Brimi og Fjordland håper Arne at hans matfilosofi og måltider vil nå ut til enda flere enn han kan servere på sitt Vianvang i Jotunheimen,sier Julianne Nedrelo, Kategorisjef for ferdigmat i Fjordland.

Aldri har det vært så stor interesse rundt lokale råvarer, mat, måltidet, smaker, opprinnelse, trender og kunnskap om maten og måltidene våre.

– Sjøl har eg brukt mange anledningar i tida til å utfordre både meg sjøl og samfunnet på den utviklinga vi står oppi. Vianvang er mi plattform for å optimalisere ein måltidsopplevelse innunder Jotunheimen. Det er både spennande og utfordrende å ta med deitankaneeg har over i enklare mat med reale råvarer og trygg produksjon til ferdige rettarsaman med Fjordland. Eghåparrettane blir oppfatta som det dei er. Enkle, næringsrette med eit tradisjonsrikt utgangspunkt, sier Arne Brimi.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.