Nordmenn i ny undersøkelse: – Vi blir gladere av å se på fotball

vm 2018

Etter en måned i VM-rus er Norge blitt en mye gladere nasjon. I alle fall hvis vi skal tolke resultatene av en ny, landsomfattende undersøkelse, der fire av 10 nordmenn svarer at de blir gladere av å se fotball.

I ”Den store, norske fotballundersøkelsen”, som analysebyrået Opinion gjennomførte på oppdrag fra Unibet rett før VM startet, svarer fire av 10 nordmenn at de blir gladere av å se på fotball. Bare to av ti oppgir at de ikke blir gladere, mens resten svarer verken/eller.

Les også:  VIDEO: Målkavalkade med 86 Glimt-scoringer i Eliteserien 2022

Hver femte av de spurte oppgir at de kan ty til tårene når de opplever et stort fotballøyeblik, mens omtrent like mange mener at det å være fotballtilhenger er som å være i et kjæreste- eller avhengighetsforhold.

– Fotball er følelser, og fotball er en veldig viktig del av livet og hverdagen for utrolig mange.

Den tilbedelse, hengivenhet og ekstase som mange fotballsupportere viser, minner mye om den samme oppførsel vi kan beskue ved utøvelsen av religion, sier PR manager Steffen Løvholen i Unibet.

Les også:  Ola Solbakken signerer for Roma

I den samme undersøkelsen oppgir èn av 10 at fotball nesten er som religion for dem. Halvparten av de som svarer at de blir gladere, og også et helt bestemt rituale før kamp. Fire prosent – utelukkende menn – går så langt som å hevde at god fotball er bedre enn sex.

– Det er jo legitimt å stille spørsmålet om hva slags sexliv disse har, og at de kanskje bør gjøre noe med dette. Men det er jo liten tvil om at mange menn søker og opplever følelser med fotball som de kanskje kunne delt med en partner i stedet, sier Løvholen.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for verdenscup i Finland

Åtte prosent oppgir at de på et tidspunkt har opplevd at fotballinteressen har gått ut over et samliv eller familieliv, mens hver tredje av disse åtte prosentene har opplevd at et forhold de har vært i har blitt avsluttet som følge av sin fotballinteresse.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.