Telenor: Vi har 820 millioner bilder og 24 millioner videoer i skyen

mobil foto sky

Smarttelefonens inntog har satt fart i nordmenns fotografering. Og bildene lagres i skyen. Nordmenn har til nå lagret cirka 820 millioner bilder i Min Sky. Samtidig som bilder deles vilt, ser Telenor en sterk økning i videobruk.

Aldri tidligere har fotografiet stått så høyt som nå. For mange er fotografering en del av hverdagen. Utviklingen tok av etter at mobilen ble folke-kameraet. Du har det med deg overalt, og kvaliteten på mobilkameraene er blitt stadig bedre.

– Mens bilder tidligere dreide seg mye om å bevare minner, er hovedtrenden nå å dele øyeblikk. Sosiale medier er her en sterk driver. Til sist kommer utviklingen i mobilnett. Vi har nå et mobilnett som tillater folk å være på nett nærmest hele tiden, og dele bilder og videoer, sier Bjørn Ivar Moen, mobilsjef i Telenor Norge.

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

Enorme mengder bilder og videoer
Dersom en skrev ut alle cirka 820 millioner bildene i 10×15 cm og la dem etter hverandre ville det bli ca. 124.000 km bilder, eller drøyt tre ganger rundt jordkloden.

Antall videoer lagret av norske brukere i Min Sky er ca. 24 millioner. Ifølge estimat fra Telenor utgjør dette ca. 950 millioner minutter, eller nesten 16.000 timer med video.

Les også:  Ny veileder kan gi flere grønne tak

Måten å ta vare på bildene har endret seg i takt med utviklingen av skybaserte løsningen. Det tradisjonelle fotoalbumet viker plass for sky-løsninger for stadig flere.

– Telenor tilbyr lagringstjenesten Min Sky, som hjelper fotoivrige til å ta vare på bildene sine. Tjenesten kan benyttes av alle, ikke bare Telenor-kunder, men sistnevnte har ubegrenset lagring av bilder i sitt mobilabonnement, forteller Moen. I tillegg til å lagre, gjør albumfunksjonen i Min Sky det lettere å organisere bildene og dele bildene med familie og venner.

Voksne brukere av Min Sky
Ifølge en fersk analyse av Min Sky-brukere, ser vi at det er godt voksne som er de flinkeste til å lagre bildefilene sine, mens barn og ungdom er de som er minst opptatt av å bevare minnene sine.

Les også:  Norges mest populære bryllupskirke ligger på Gran Canaria

– Telenor registrerer at én av fire godt voksne mobilkunder bruker Min Sky, mens bare fire prosent av ungdommene sikrer bildene sine i Min Sky. En annen trend er at kvinner er langt bedre på å lagre filer enn menn, hele 60 prosent av de aktive Min Sky-brukerne er kvinner, opplyser Bjørn Ivar Moen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.