Frykter farene i sommertrafikken

Trafikksikkerhetsforeningen

Den 10. juni er det fjerde året på rad at Trafikksikkerhetsforeningen med samarbeidspartnere legger ut på sommerturné for å informere trafikantene om farene i trafikken. Sommeren er dessverre den tiden på året det skjer flest alvorlige trafikkulykker. Målet er å få ned de tragiske ulykkene.

– Flere nordmenn skal ut på ukjente veistrekninger med større kjøretøy. Vi frykter at veidøden denne sommeren blir like høy som tidligere år, om ikke høyere. Jeg er redd for at pinsehelgen som var med fem omkomne og mange hardt skadde i veitrafikken gir oss en indikasjon på hva sommeren kan bringe, sier Geirr Tangstad-Holdal, daglig leder i Trafikksikkerhetsforeningen (TSF).

Les også:  Slik unngår du vannplaning og skader på bilen

Mange farer
En ny undersøkelse gjennomført av Ipsos for Gjensidige og TSF viser at nær 6 av 10 har opplevd at mobilen har tatt oppmerksomheten bort fra veien. Undersøkelsen viser også at 4 av 10 bruker mobilen uten handsfree mens de kjører bil.

– Vi er svært urolige over utviklingen og dette understreker hvorfor vår sommerturné er så viktig, fortsetter Tangstad-Holdal.

Bilkjøring har dessverre ikke blitt et fristed der man kobler ut bruk av skjermer, mobil, nettbrett og annet.

Les også:  – Planlegg høstferien nå

Blant de under 30 år er det hele 70 prosent på landsbasis som oppgir at de «ofte» eller «av og til « har opplevd at mobilen har tatt oppmerksomheten bort fra veien/kjøringen.

– Et lite øyeblikks uoppmerksomhet kan være nok til at det går galt, og når flertallet har hatt oppmerksomheten et annet sted enn på veien er det svært alvorlig, sier kommunikasjonssjef Marie Brudevold i Gjensidige.

TSF og Gjensidige mener trygge trafikkmiljø, holdningsarbeid, politikontroller og annet må intensiveres for at ikke flere liv skal gå tapt.

Les også:  Trafikksikkerhetsmidler til Lofoten, Vesterålen og Ofoten

TSF og Gjensidige kjører ut på veien denne sommeren og stopper på hele 44 steder, for å møte barn, ungdommer og voksne trafikanter. På grunn av koronasituasjonen vil årets kampanje foregå mye via sosiale- og tradisjonelle media, med konkurranser og premier fra våre samarbeidspartnere som mobiltelefon, hotellopphold, nettbrett og tursekker med innhold m.m.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.