50 års oljeeventyr på historisk frimerke

posten

Posten Norge gir ut frimerke for å markere 50 år med norsk oljevirksomhet. Det er Norges første med QR-kode og gir kunnskap om hva oljen har betydd for Norge.

Mot slutten av 1969 fant det amerikanske selskapet Phillips Petroleum olje i den siste planlagte letebrønnen på norsk sokkel i Nordsjøen. Det var starten på et eventyr som endret landet. Med oljen fikk Norge en velstandsutvikling og er blitt et av verdens rikeste land.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Nå kan alle lære mer om det historiske oljefunnet ved å ta en nærmere titt på det nye frimerket. Statistisk Sentralbyrå har laget en egen nettside hvor tall og andre fakta om oljevirksomheten er samlet. Ved å skanne QR-koden som er trykt på frimerket kommer du direkte til denne siden.

– Frimerker har lange tradisjoner i Norge, og det er spennende at de også kan ta i bruk nye muligheter. Vi er glade for samarbeidet med Statistisk Sentralbyrå, og håper mange bruker muligheten til å skaffe seg kunnskap om oljevirksomheten, sier frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

Motivet på frimerke er en illustrasjon laget av den en anerkjente designeren Enzo Finger. Det kan brukes på vanlige brev opp til 20 gram i Norge og er i salg fra fredag 15. februar.

50 år som oljenasjon
Nummer: 
NK 2001
Motiv: Oljeplattformer, QR-kode
Design: Enzo Finger
Verdi: Kr 16,- (Innland)
Opplag:1 080 000 frimerker

Skann QR-koden på frimerket med kameraet på smarttelefon eller nettbrett. Du blir da ledet til Statistisk sentralbyrås nettside, hvor du kan lese statistikker om hvordan Norge har utviklet seg de 50 årene vi har vært en oljenasjon.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.