MGP-ekspert tror på Sie Gubba – Folket foretrekker Løseth

comeon

Denne helga er det artister fra Midt-Norge som skal kjempe som finaleplass på «hjemmebane» i Trondheim 15. februar. 

Komponist og låtskriver Hanne Sørvaag er spillselskapet ComeOn!s MGP-ekspert. Hennes favoritt i den kommende delfinalen er Ålen og Gauldalens egne Sie Gubba med låta «Kjære du». 

– Det er mange bra elementer i alle låtene, men de som har best totalpakke denne gangen er Sie Gubba. Dette er en velskrevet låt som skiller seg ut med at den er på norsk, samtidig som den er fengende og fin, mener Sørvaag- som selv har stått bak åtte finalelåter i MGP.

Les også:  MUSIKK: Bel Canto ute med låta "Grass Mint Crisp"

Noen dager før det braker løs med MGP-stemning i Midt-Norge, er det norske folk enig med ComeOns! ekspert om at «Norges triveligste band» kan gjøre det bra. 

Likevel er det orkdølen Thomas Løseth fra Fannrem som er folkets MGP-favoritt.

– Slik det ser ut nå er det den tidligere «The Voice»-vinneren med låta «Vertigo» som publikum mener vil sikre seg finaleplassen, men oddsen viser at Sie Gubba ligger hakk i hæl, sier Martin Skuggevik Foss, analytiker og oddsekspert i ComeOn!.

Bookmakere og MGP har en lang historie sammen. Odds på konkurransen er en anerkjent pekepinn på hvordan publikum til en hver tid vurderer bidragene

Les også:  LESERINNLEGG: Fortsatt forbud mot kino før 13.00 på søndager

Oddsekspert Skuggevik Foss mener at Løseths innsats i «The Voice» tilbake i 2017  kan gi ham en fordel hos TV-seerne.

– Dette er et kjent fjes som dukker opp på skjermen kombinert med en silkemyk stemme og god sceneutstråling, noe som helt klart vil skape oppmerksomhet blant MGP-publikummet. Men vi skal heller ikke glemme at Sie Gubba også er et kjent navn for mange. Gla´gutta deltok i MGP i 2011, og kom til finalen med låta «Alt du vil ha». Festbandet er spesialister på å engasjere med folkelige tekster og fengende felespill. Det lukter «tight race», understreker Skuggevik Foss. 

Les også:  Ny bok: Matoma – aldri god nok

ComeOn!s MGP-ekspert Sørvaag mener Thomas Løseth skaper god stemning med låta si og at den vil treffe mange. Hun tror også at «The Voice»-deltakelsen er en fordel for 32-åringen:  

– Låta hans bygges fint og gradvis opp. Likevel er det noen steder den føles litt «seig». Samtidig har folk stemt på ham i «The Voice», og det kan være en fordel å ha folk der ute som er godt oppdratt til å stemme på en fra før, mener Sørvaag.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.