røykdetektor

Så enkelt kan røykvarsleren redde liv

Av alle boligbranner i Norge skyldes de fleste dødsfallene inhalasjon av røyk, ofte med utspring fra stekeovnen. En røykvarsler alarmerer, men gjør ikke noe med årsaken. Med produktet Strømkutt, reduserer man risikoen... Les mer »
Brannvernforeningen

Brannvernforeningen: – Tenk brannsikkerhet på sjøen!

For mange er sommer ensbetydende med båt og sjøliv. Livet på sjøen er fint, så lenge man tar sikkerheten på alvor. Norsk brannvernforening har noen råd for en brannsikker sommer på sjøen.... Les mer »
brann

Brann ved kirke i Vesterålen slukket

Politiet fikk melding om en brann i en bygning ved Bøvågen i Vesterålen natt til mandag. Nødetatene rykket ut til brannstedet. Det viste seg å være full fyr i en villa ved... Les mer »
vinter sjø fiske

Hyttepåske: 15000 hytter mangler slokkeutstyr

Nordmenn strømmer til hyttene sine i påsken, men samtidig øker risikoen for brann. Hvert år skjer over tusen hyttebranner, og undersøkelser viser at 8000 hytter mangler røykvarsler, mens 15000 mangler slokkeutstyr. – Folk må... Les mer »
hytte vinter ferie

Påskeferie i leid hytte? Ta med egen røykvarsler!

Påskeferien står for døren, og mange vil i år tilbringe tid i leid hytte. Tryg Forsikring og Brannvernforeningen råder leietakere av hytte å ta ekstra forholdsregler for å redusere risikoen for brann... Les mer »
Brannvernforeningen

Frykter mange hytter uten fungerende røykvarslere

Påske betyr ferie og hytteliv for svært mange nordmenn. Rundt om i landet finnes det nær 500.000 hytter og fritidsboliger. En god del av disse blir tatt i bruk i påsken. Brannvernforeningen... Les mer »
brann

Brann i brannstasjon i Narvik

Den første meldingen om en brann i brannstasjonen i Narvik kom inn til nødetatene klokken 00.24 natt til tirsdag. Da var det kraftig røykutvikling på stedet, ifølge NTB. Brannen i brannstasjonen i... Les mer »
øy sjøen

Slipper straff etter brann på Langstranda i Bodø

En mann i 30-årene slipper straff etter en brann i søppelanlegget til Østbø på Langstranda i Bodø i november 2020, ifølge Avisa Nordland. Mannen ble etter kort tid pågrepet og siktet. Nå er... Les mer »
ambulanse

Ung kvinne døde i boligbrann i Bodø

Bodøposten.no publiserte tidligere idag onsdag nyheten om en boligbrann i Fredensborgveien 121 i Bodø sentrum. Nå er det klart at en person omkom i brannen. Det er en ung kvinne som døde... Les mer »
Foto: K. Golowacz

Brann i Fredensborgveien i Bodø

Politiet og brannvesenet melder om en brann i Bodø sentrum i 9-tiden onsdag. Det skal ifølge nødetatene være en boligbrann. Politiet og brannvesenet er på stedet. Ifølge kilder Bodøposten.no har vært i... Les mer »