norsk brannvernforening

Våre tips til en brannsikker sommer

– Uansett hvor og hvordan du tilbringer sommerferien er det viktig å tenke på brannsikkerheten. Befinner du deg på campingplass, i en båt, på hytta eller ved grillen i egen hage vil... Les mer »
tryg

Tryg Forsikring advarer: Antall båtbranner øker kraftig

Antall fritidsbåtbranner første kvartal i år er nær en dobling sammenlignet med fjoråret, og dette bekymrer Tryg Forsikring. – I år er det enda flere båter med ferske båteiere til sjøs, og... Les mer »
brannmannskap

Brann i Narvik sentrum – Tre personer reddet

Det brenner i en bygård i Narvik sentrum, opplyser politiet. Nødetatene har rykket ut til stedet. Slokking og redning pågår, opplyser NRK. Det er i en bygård på Frydenlund det brenner, røykdykkere... Les mer »
brann

Brann i Ofoten slukket

Nødetatene rykket natt til lørdag i 23-tiden ut til en brann i et uthus i Bogen i Ofoten. Brannvesenet fikk etter hvert kontroll på brannen, opplyser NRK. Brannen etterlot en del skader... Les mer »
øy sjøen

To reddet ut av brennende hytte i Vesterålen

To personer reddet seg ut da det brøt ut brann i ei hytte i Øksnes i Vesterålen natt til onsdag i 1-tiden, ifølge NRK. Det var forbipasserende som slo alarm da de... Les mer »
bondegård

Én av tre bønder må oppgradere brannsikkerheten

De to siste årene er det registrert 600 større branner på norske gårdsbruk. De fleste branner starter i det elektriske anlegget. Mange bønder har behov for bedre brannsikkerhet. Dette kommer frem av... Les mer »
røykdetektor

Forsikringsselskap advarer: – Røykvarslere går ut på dato

Tusenvis av røykvarslere i norske hjem bør pensjoneres, varsler forsikringsselskapet If. Følsomheten til røykvarslere svekkes over tid, og etter åtte-ti år bør du bytte røykvarsler. – Mange er dessverre ikke kjent med... Les mer »
brannmannskap

Røkutviking i Mediehuset på Ørnes

Politiet fikk en melding om røykutvikling i mediehuset på ørnes i 8-tiden mandag morgen. Nødetatene rykket ut til stedet. Det har vært tilløp til brann i tilknytning til en panelovn. Ingen personskade.... Les mer »
brannfare leirbål

På torsdag starter bålforbudet over hele landet

15. april starter det generelle bålforbudet for å forhindre skog- og lyngbrann. Noen steder kan du likevel gjøre opp ild, dersom forholdene tilsier det. Fra 15. april til 15. september er det... Les mer »
vinter ferie

Ta brannsjekk på hytta i påsken

Også årets påske blir annerledes, men mange flytter husstanden til hytta. Skadeforebygger anbefaler å benytte muligheten til å ta en skikkelig sjekk for å unngå skader av gnagere, vann og brann! Fjorårets... Les mer »