frende

Så mange sover med brannfelle på rommet

3 av 5 nordmenn lader mobilen på soverommet om natta. Mobilen på bildet eksploderte i madrassen mens eieren sov. – De yngste er klart verst i klassen og klarer ikke å legge fra seg mobilen. Selv... Les mer »
brann brannbil

Ny branntankbil på Innhavet

Nylig nviterte Salten Brann IKS til offisiell overlevering av ny branntankbil på Innhavet. Branntankbilen er den første av to biler som er anskaffet for å dekke kravet om slukkevannforsyningen i tunnelene på... Les mer »
røykdetektor

Svakhet i røykvarslere kan føre til brann

Tusenvis av røykvarslere i Norge har en konstruksjon som gjør at de bør skiftes ut. Røykvarslerbatteriet kan settes inn feil, kortslutte og utvikle sterk varme og røyk, advarer forsikringsselskapet If. Har røykvarsleren... Les mer »
sector

Rekordøkning i antall branntilfeller denne julen

Julen er høytid for hygge og glede, men årets siste dager markerer også høysesong for branner i Norge. Med matlaging og mye tid hjemme øker risikoen for brann, og Sector Alarm får... Les mer »
frende

Tørrkoking: Slik unngår du full fyr i romjula

Flest boligbranner i Norge skjer i desember og januar. – Mange julebranner starter på kjøkkenet. Det sier brannekspert i Frende Forsikring, Øystein Øren. – I jula vil vi at alt skal være... Les mer »
bolig kjøkken brann

Branningeniør advarer: Kun to av ti har hatt brannøvelse hjemme

To minutter med brannøvelse i jula kan redde liv. Her er branningeniørens syv råd for en trygg høytid. Så få som to av ti, har hatt brannøvelse hjemme det siste året, viser... Les mer »
frende

Julebranner: Nordmenn har dårlige julelysvaner

Mange har gammel julepynt, vet ikke om de har trygge pærer og lar lysene stå på om natta. Det kan bli skjebnesvangert. – Folk vet ikke at de har farlig julepynt. –... Les mer »
frende

1 av 3 har aldri prøvd et brannslukkingsapparat

Ny undersøkelse om brannsikkerheten i norske hjem skremmer. – 30 prosent ikke vet hva de skal gjøre hvis det brenner og tiden er knapp, sier brannekspert. Det er den ferske Frendeundersøkelsen utført... Les mer »
skogbrann

Stor skogbrannfare i Bodø

Det er lokal stor gress- og lyngbrannfare i snøfrie områder i lavlandet inntil det kommer nedbør av betydning, opplyser Bodø kommune. – Vær svært forsiktig med åpen ild. Følg lokale myndigheters instruksjoner.... Les mer »
politibil

Varetektsfengslet etter tre branner på Sømna

En person siktet for å ha påsatt tre branner på Sømna er nå varetektsfengslet i fire uker onsdag, opplyser NTB. Forsvareren Theo Dretvik sier de vil anke kjennelsen. Vedkommende siktes for tre... Les mer »