brannmenn brannslukking

Brann ved Skjomen i Narvik

Politiet rapporterer om en brann i en bygning på Elvegård, ved Skjomen i Narvik i 14-tiden onsdag. Nødetatene har rykket ut til stedet. Skjomen er en arm av Ofotfjorden i Narvik kommune... Les mer »
brannmannskap

Brann i Bodø sentrum – En person arrestert

Politiet måtte rykke ut til en brann i en søppelkontainer i Bodø sentrum, natt til fredag i 3-tiden, opplyser politiet. En person er pågrepet og mistenkt for å ha startet brannen. Ingen... Les mer »
brann

Brann i cafe på Ballstad

Politiet fikk en melding om røykutvikling i et cafebygg på Ballstad i Vestvågøy kommune i Lofoten natt til onsdag i 3-tiden. Nødetatetene rykket ut til stedet. Kort tid etterpå ble brannen slukket,... Les mer »
sommer natur

Skremmende mange hytter mangler fungerende røykvarsler

Det er i underkant av en halv million hytter i Norge, ifølge SSB. Et av landets største brannvesen har avdekket at nær 40 prosent av hyttene manglet fungerende røykvarsler, og flere andre... Les mer »
if

Advarer mot grillkluter i engangsgriller som selvantenner

I fjor kom det inn 464 skademeldinger til forsikringsselskapene etter branner eller branntilløp som skyldtes selvantenning. Det viser bransjetall fra Finans Norge. Pussegarn, tørkepapir, kluter eller sagspon fuktet med oljer kan begynne... Les mer »
brann

Brann i Hernesveien i Bodø

Politiet rapporterer om en brann i et søppelskur i Hernesveien i Bodø sentrum natt til mandag i 2-tiden. Nødetatene rykket ut til brannstedet. Det skal ha vært full overtenning av søppelskuret i... Les mer »
brannmenn brannslukking

Skogbrann i Ofoten ute av kontroll: Hytteområder evakueres

Brannvesenet har ikke kontroll på en skogbrann i Skjomen i Ofoten, melder NRK. Politiet melder at helikopterbistand er rekvirert og at mannskap fra Sivilforsvaret er varslet. Hytteområdet i Yttersandvika og Innersandvika vil... Les mer »
bolig kjøkken brann

8 av 10 mangler viktig brannsikring

Nær halvparten av brannvesenets utrykninger skyldes komfyrbranner. En ny undersøkelse viser at 80 prosent mangler komfyrvakt. – Mange branner kunne vært unngått hvis flere hadde installert en komfyrvakt, sier forsikringsselskap. I en... Les mer »
politi

Fire personer arrestert etter boligbrann i Bodø

Tre menn og en kvinne er pågrepet av politiet i forbindelse med boligbrannen i Bodø sist søndag, ifølge NRK. Arrestasjonene skal ha skjedd i løpet av torsdag og fredag denne uka. Personene... Les mer »
brannmannskap

Brann i boligbygg i Bodø: En person savnet

Nødetatene rykket natt til søndag en ut til brann i et bygg med fire boenheter i Bodø. Da politiet ankom stedet klokken 02.22 var det allerede full overtenning i boligen, opplyser VG.... Les mer »