Ønsker mer mat fra tak

grønnsaker

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad ønsker mer mat fra tak og et blomstrende urbant landbruk.

Tirsdag 15. oktober besøker hun takåkeren på Clarion the Hub og gartneriet på Bygdø Kongsgård, for å lære mer om urbant landbruk og bynær matproduksjon.

Grønnere byer
I morgen møter hun blant annet bybonden Andreas Capjon som drifter GrowHub på The Hub. Statsråden ønsker inspirasjon og innspill til strategiarbeidet for urbant landbruk i Norge.

Les også:  Streiken i Mattilsynet: – En potensiell tragedie

Den nye strategien skal bidra til å gjøre byene grønnere. 

– Det urbane landbruket er mer enn matproduksjon, sier Bollestad. – I tillegg til miljøgevinster og grønnere byer kan det gi en arena hvor folk møtes og deler sin kunnskap, uavhengig av sosialt lag eller etnisitet sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad

Growhub 
Det grønne taket på The Hub, skal håndtere overvann – og forsyne hotellets restaurant med egne råvarer.

Les også:  Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

En takåker på flere hundre kvadratmeter vil produsere rundt 10 000 grøntenheter per år til hotellets restauranter og gjester.

Urbant landbruksssenter
Gartneriet på Bygdø ble restaurert og gjenåpnet som et urbant landbrukssenter i mai 2019, med frukthager, veksthus, grønnsakhage, kafedrift og honningproduksjon. De tilbyr kurs i alt fra dyrking, poding til fermentering.

Norsk Folkemuseum har ansvaret for driften, og Unikum, en arbeidsmarkedsbedrift eid av Kirkens Bymisjon og Oslo kommune disponerer 20 plasser her til arbeidstrening, hvor mennesker uten arbeid gis nye muligheter i arbeidslivet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.