Billigere buss i Nordland for de unge

nfk

Fra 1. januar blir det billigere å reise med både buss og båt. Særlig for de unge vil noen billetter bli mye billigere.

I dag får alle studenter til og med 29 år en prisreduksjon når de kjøper periodebilletter, og på lengre reiser. Fra og med 1. januar vil prisene bli lavere for enkeltbilletter fra og med sone 1.

– Dette vil merkes godt for studenter som er inne på samlingsbaserte studier, og som ikke har behov for 30-dagers periodekort. Nå kan de også kjøpe enkeltbilletter eller periodebilletter for én, tre eller syv dager, forteller fylkesråd for samferdsel Marianne Dobak Kvensjø.

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

Barn over seks år får nå samme gode tilbud som ungdom, og kan reise med buss og hurtigbåt i en hel måned til bare 390 kroner.

– Barn under seks år reiser gratis. Nå døper vi om denne billettypen fra Ungdomskort til Reis Ung, og gjelder altså fra seks år til og med 25 år, underbygger Kvensjø.

Fylkesråden legger til at det også blir billigere for alle å reise kollektivt.  

Les også:  Ønsker fortgang i konsesjonssak i Bodø

– Det blir en generell prisreduksjon blir på 12 prosent på buss, og 25 prosent nedgang på hurtigbåt. Prisreduksjonen gjelder alle produkter, bortsett fra Ungdomskortet og Travel Pass Nordland som beholder sin allerede rimelige pris, poengterer Kvensjø.  

Du finner alt av reiseinformasjon og priser på reisnordland.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.