Gratis inngang for barn og unge hos Nordlandsmuseet ut hele 2021!

Nordlandsmuseet

Fra 1. juli og ut året ønsker Nordlandsmuseet at alle barn og unge under 18 år skal komme gratis inn på museer i forbindelse med ordinære museumsbesøk.

Nordlandsmuseet har 20 museer i Saltenregionen. De fleste av museene har åpent nå i sommer, og tilbyr et mangfold av opplevelser for både unge og gamle.

– Vi ønsker med dette at alle barn skal kunne delta på våre ordinære formidlinger og ikke ekskluderes av lav økonomi i familiene, sier Bjørg Nilsen som er markedssjef i Nordlandsmuseet.

Les også:  Norsk jernbanemuseum: Stålvogntogets siste reis på Nordlandsbanen

På hjemmesidene for Nordlandsmuseet, Jektefartsmuseet, Kjerringøy handelssted og Hamsunsenteret finner man oversikt over alt som tilbys i sommer. Det er også en egen hjemmeside for arrangementstilbud.

– Vi vil stimulere til livslang kunnskapsutvikling ved å ha tilbud tilpasset mennesker gjennom hele livssyklusen, også barna. På arrangementer ut over ordinær drift gjelder fortsatt egne priser, sier Bjørg Nilsen.

Ordningen med gratis inngang for barn og ungdom er et ledd i å jobbe for å utrydde fattigdom og å sikre god utdanning.

Les også:  49 fikk statsstøtte til å berge kulturminner i Nordland

Nordlandsmuseet har søkt Samfunnsløftet hos Sparebanken 1 om støtte til ordningen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.