VIDEO: Outer Limit Lotus ute med låta «The Beach»

sheep

Endelig er det duket for ny musikk fra Outer Limit Lotus! Fire år etter fantastiske «Lotus Eaters», som for alvor satte bandet på alle musikkjenneres kart. «The Beach» er første låt ut fra albumet «Dazzling Darkness» som slippes tidlig 2023.

Etter å ha tilbragt store deler av pandemien i studio har trioen utviklet lydbildet, og grensene i uttrykket og fremgangsmåten i komponeringen har blitt ytterligere tøyd. Et nytt og til dels urovekkende behag i både tekster og instrumentering – som begge definitivt er tilstede på denne singelen. En tekst som hinter om total resignasjon, et behov for å flykte bort fra alt, å forsvinne. Likevel er «The Beach» virkelig vakker og beroligende.

Les også:  Ny undersøkelse: 1 av 3 unge bryr seg ikke om ulovlig strømming

Myke gitarer ispedd glitrende og lekne synthelementer, denne gangen ledet an av Vebjørn Guttormsgaard Møllbergs dype vokal alene – med støtte fra Chiara Cavallari (FOAMMM, E) og Ingvild Nærum (E, Are You Having Fun Yet?). Låten er mer lettsindig, men melankolsk, og uttrykket til bandet har blitt mer variert og innovativt. Absolutt et uttrykk som frir til et mye bredere publikum enn tidligere samtidig som det på mange måter er mer utfordrende enn bandets tidligere iskalde og mer rett frem post-punk-utgivelser.

Les også:  Disse åtte kjendisene deltar i Velodromen Kjendis på TV 2

Outer Limit Lotus tok form i 2015 når tre av medlemmene fra kult-bandet Haust samlet seg etter at støyrockbandet la inn årene. De tok mørket med seg, men uttrykker det på en helt annen måte. Brutalitet og råskap ble erstattet med kulde, desperasjon og en musikalsk nysgjerrighet som har ledet bandet fra intens deathrock til iskald post-punk – som nå har utviklet seg til et helt unikt uttrykk.

Les også:  Hanne Sørvaag feirer 25 år som plateartist

«Dazzling Darkness» inneholder desperate ballader, trøstende melodier og en ny side av mørket som leker med skjønnhet i det stygge. Et vågestykke som inviterer publikum inn. Outer Limit Lotus er klare for å ta steget fra å være bransjefavoritter til å invadere de vanlige lytternes sfære – og samtidig skape litt uro i balanserte sinn.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.