Slaget om Nord-Norge: Tromsø vant 3-2 mot Glimt

glimt

Bodø/Glimt besøkte Tromsø IL på et utsolgt Alfheim i Tromsø søndag kveld i det som kalles «Slaget om Nord-Norge».

TIL hadde fire strake hjemmeseiere og Glimt en uavgjort borte mot PSV Eindhoven i Europaligaen før Eliteserie-oppgjøret.

Kampen begynner uten dramatikk de første minuttene men så scorer Lasse Selvåg Nordås for TIL og stillingen er 1-0 til Gutan etter knappe kvarteret. Glimt strever faktisk med å svare og August Mikkelsen setter inn 2-0 for Tromsø etter 40 minutter. Det blir stillingen til pause.

Les også:  VIDEO: Glimt i cupfinale etter seier mot Vålerenga

Etter pausen sliter ennå Glimt med å svare og Eric Bugale Kitolano setter inn 3-0 for Tromsø etter timen spilt. Glimt-trener Kjetil Knutsen gjør så flere bytter som får fart på sakene.

Glimt kommer seg inn i kampen og styrer mye av spillet. Så setter Nino Zugelj inn 3-1 for Glimt etter 85 minutter. Bare 5 minutter etterpå er det Lars-Jørgen Salvesen som setter inn 3-2 for Glimt og det ser nesten ut som Glimt skal hente inn forspranget før full tid.

Les også:  Her er Harald Berg-statuen

Men det ble for lite for sent, 3-2 blir stillingen ved full tid og de helgule må reise tilbake til Bodø med poengtap.

– Det er en fantastisk ramme og et fantastisk arrangement, som det også var på 16. mai. En nordnorsk kraftfest. Det er fantastisk, men da er det ekstra bittert å prestere slik vi gjorde i dag, sier Glimt-kaptein Ulrik Saltnes til Discovery+.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.