Nordmenn svikter Danmark – vil ha solgaranti

novasol

Rekordmange har bestilt sommerferie til utlandet i år. Denne sommeren ser mange nordmenn bort fra feriefavoritten Danmark, til fordel for nye og uoppdagede destinasjoner.

Flere nordmenn velger feriehus i Sør-Europa til årets sommerferie. Italia er et av landene hvor feriehus er populært som aldri før.

En ekstra lang vinter har ført til rekordmange bestillinger av ferier til utlandet i år. Feriehusformidleren Novasol, merker store forskjeller på årets bookinger sammenlignet med tidligere. I år ønsker nordmenn å sikre seg sol og varme i sørliggende land, mens bookinger til Danmark har sunket med nærmere åtte prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Noe som er betydelig med tanke på at Danmark utgjør største andelen av Novasols bookinger fra nordmenn. Tallene holder ikke Pia Buen, Country Manager i Novasol, våken om nettene av den grunn.

Les også:  Smarte råd til katteeiere i ferien

– Det er helt åpenbart at den lange vinteren gjør at vi ønsker å sikre oss sol og varme til sommeren, men vi forventer flere bookinger til Danmark etter påske, når ulltøy og ski er pakket vekk. Det er litt enklere å planlegge en tur med familien til Danmark enn lengre reiser til syden. Nordmenn kjenner landet godt, og det er mer enn nok feriehus tilgjengelig. Vi skal derfor ikke avskrive årets danmarksferier helt ennå, uttaler Buen.

Sol og varme, men ikke hotellkomplekser og buffetrestauranter
Selv om mange soltørste nordmenn søker seg mot de tradisjonelle charterdestinasjonene ser Novasol også tendenser til at flere nordmenn er nysgjerrige på land som Albania, Montenegro og Slovenia.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

– Vi har fått flere og bedre hus og leiligheter i disse landene. Mange reisevante nordmenn har nok lyst til å oppleve mer enn hotellkomplekser og buffetrestauranter. Det er litt som med Italia, som aldri har blitt regnet som noen charterdestinasjon, men som nå sammen med Spania og Kroatia utgjør topp tre på listen over bestillinger i Sør-Europa, forklarer Buen.

At Albania kan bli det nye store i Sør-Europa for fremtiden ser ikke Norgessjefen bort fra.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

– Italia har vokst jevnt og trutt de siste årene og vi ser at storfamilier leier hus på nye og ukjente områder med den største selvfølgelighet. Flere spørsmål dukker naturligvis opp rundt for eksempel ferie i Albania. Så der vi for ti år siden kommuniserte hvor enkelt det var å klare seg på «egenhånd» i Toscana, handler det nå om å fortelle folk at Middelhavets skjulte perle, Albania, slett ikke er skremmende. Derimot er landet fascinerende, billig, vakkert og perfekt for de som vil prøve noe nytt, og ikke møte naboen på ferie, avslutter en lattermild Buen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.