Medietilsynet blir sekretariat for nytt mediestøtteråd

pc laptop

Medietilsynet blir sekretariat for det uavhengige mediestøtterådet som regjeringen vil etablere fra 2021. Mediestøtterådet skal blant annet fordele midler mellom tilskuddsordningene.

– Dette blir en ny og spennende rolle for Medietilsynet, og vi ser fram til å være med på å utvikle støtteordningene til det beste for mediemangfoldet, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Forslaget ble lagt fram da kulturministeren presenterte mediestøttemeldingen fredag 29. mars. Rådet skal fastsette regler for mediestøtteordningene, og fordele midlene mellom de ulike tilskuddsordningene som utgjør den direkte mediestøtten med utgangspunkt i overordnede føringer fra Stortinget. Rådet skal også kunne komme med forslag til å opprette eller avvikle tilskuddsordninger.

Les også:  Italia stopper 5G grunnet strålefare

Bakgrunnen for forslaget om et uavhengig mediestøtteråd er at regjeringen ønsker å sikre økt «armlengdes avstand» mellom politikerne og støtteordningene for å styrke befolkningens tillit til tilskuddssystemet.

– Som sekretariat for rådet skal Medietilsynet bidra med saksforberedelser, utarbeide det faglige grunnlaget for regelverksendringer og på andre måter legge til rette for rådets arbeid, sier Velsand.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.