Seier til Solvang og Mehl i Nordsjørittet 2019

norges cykleforbund

Det ble seier til Julie Meyer Solvang og Vidar Mehl under Nordsjørittet 2019. Nordsjørittet var årets andre ritt i NorgesCupen for Terreng Maraton. Det var svært sterke felt på start både i K Senior og M Senior.

Begge lederne av NorgesCupen med Sunniva Dring og Fredrik Haraldseth var på startstreken i Egersund. Været var svært bra med sol og lite vind på den 91 km lange strekningen mellom Egersund og Sandnes.

I K senior ble det tidlig klart at det var en trio som var sterkest. Julie Meyer Solvang, Sunniva Dring og Anne Helene Reiten kjørte svært godt, men etter hvert fikk Solvang en luke til de to som jaget bak. Solvang kom inn til seier i Sandnes med en luke på 2.42 minutt ned til Dring og Reiten, her var det Dring som tok andreplassen foran Reiten. Dette betyr at Dring beholder den gule ledertrøyen i NorgesCupen.

I M Senior var det et stort og svært sterkt felt som satte i gang i Egersund. Her gikk det en gruppe i brudd etter 15 km kjørt. Bruddet kjørte godt sammen og inn mot mål ble det et enormt hardkjør hvor Vidar Mehl kom i mål 1 sekund foran Marius Fjels og 3 sekunder foran Eirik Fiskvik. Dette betyr at Mehl overtar den gule trøyen som leder av NorgesCupen fra sin lagkamerat Fredrik Haraldseth som ble nummer 4 på rittet.

– Vi kom av gårde etter 15 km og kjørte i brudd helt til mål. Det ble en lang dag i en løype som passet meg bra, sier Mehl.

Topp 3

K Senior

  1. Julie Meyer Solvang (Team Ahlsell Cube / Grimstad SK)
  2. Sunniva Dring (Team Milslukern / Sagene IF Sykkel)
  3. Anne Helene Reiten (Team Milslukern / Trollheimen SK)

M Senior

  1. Vidar Mehl (Hard Rocx Swix /Raufoss & Gjøvik SK)
  2. Marius Fjeld (Asker CK)
  3. Eirik Fiskvik (Team Ahlsell / Savalen SK)
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.