Fikk ikke nok sol i sommer

maldivene

Årets ustabile sommervær gir tydelige utslag på salgsstatistikken av Syden-reiser. Norges største reisearrangør melder om økning i salget av både høst- og vinterreiser.

– Den fine sommeren vi hadde i fjor satt en demper på suget etter sol og varme, men i år ser vi en motsatt effekt. Etter en svært variabel sommer ser vi nå en solid økning i salget, forteller Vings informasjonssjef, Siri Røhr-Staff.

Les også:  Nå starter MC-sesongen: - Del veien, oppfordrer NAF

I følge Røhr-Staff er det både reiser på tampen av sommeren, og ikke minst reiser til vinteren, som har fått bein å gå på.

– De siste ukene har vi hatt en økning på over 20 prosent mot i fjor, så det er tydelig at vi nordmenn ikke har fått nok sol og varme i sommer. Nesten samtlige reisemål er opp, og vi holder også et høyere tempo enn i fjor, sier informasjonssjefen.

Les også:  Verdens biedag og biologisk mangfold dagen

Reisebransjen hadde en tøff forsommer med et lavere belegg enn vanlig. Skylden ble lagt på fjorårets rekordvarme sommer og at mange som et resultat av denne hadde planlagt å feriere hjemme i Norge i år. Men da den varme sommeren uteble, begynte også bestillingene å tikke inn. 

– Mye var jo allerede utsolgt, men mange kontaktet oss i løpet av juli og sa de var villige til å reise hvor som helst så lenge de fikk litt sol. Med det i bakhodet vil det ikke forundre meg om folk i år kommer til å bestille neste års sommerreiser tidligere enn vanlig, avslutter Vings informasjonssjef.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.