Storebrand kjøper Cubera

storebrand

torebrand Asset Management har inngått en avtale om kjøp av Cubera Private Equity. Cubera er en nordisk aktør som tilbyr investorer eksponering mot nordisk private equity gjennom annenhåndsmarkedet. 

Cubera er ledende i Norden innenfor sitt segment og har om lag 9 milliarder kroner under forvaltning, hovedsakelig for internasjonale investorer. 

– Transaksjonen styrker vårt tilbud til institusjonelle kunder i kapitalforvaltning. Storebrand er i dag eneste leverandør i Norge som inkluderer private equity i innskuddspensjonen til kundene, sier Storebrands konsernsjef Odd Arild Grefstad. 

Storebrand Asset Management er Norges største private kapitalforvalter med mer enn 700 milliarder kroner til forvaltning. Storebrand har over 20 års erfaring med private equity og mer enn 19 milliarder kroner investert globalt for nordiske kunder. 

Les også:  – Burde latt Norwegian styrke Widerøe

– Vi bygger en sterk nordisk aktør innenfor private equity med et av Nordens største investeringsteam. Dette komplementerer vårt private equity tilbud, og gjør oss til en naturlig partner for internasjonale kunder som vil investere i Norden, sier konserndirektør kapitalforvaltning, Jan Erik Saugestad. 

Cuberas administrerende direktør Kine Burøy-Olsen ser frem til sammenslåingen. 

– Cubera og Storebrand International Private Equity passer perfekt sammen. Vi har begge lang erfaring og dyp kunnskap om private equity, men opererer i ulike markeder og mot ulike investorer. Denne sammenslåingen vil gi oss økt tyngde og slagkraft både i Norden og internasjonalt. Vi er stolte over det Cubera har oppnådd så langt, og ser frem til å ta fatt på de muligheter dette gir, sier Burøy-Olsen.

Les også:  Black Week ga pakkerekord for Posten

Oppkjøpet er i tråd med strategien Storebrand kommuniserte på kapitalmarkedsdagen – å se etter muligheter til oppkjøp som kan komplementere vår virksomhet og skape vekst.

– Vi vil drive Cubera videre som et eget selskap, som del av Storebrands multiboutique-plattform. Kundene etterspør bredere og mer diversifiserte forvaltningsporteføljer, og vi posisjonerer oss sterkere inn mot alternative investeringer, sier Saugestad.

Transaksjonen vil ha begrenset påvirkning på regulatoriske nøkkeltall og oppkjøpet påvirker ikke Storebrand-konsernets utbyttekapasitet inneværende regnskapsår. Fremover vil inntjeningen fra selskapet støtte kontantstrømsgenereringen for konsernet. 

Les også:  – Burde latt Norwegian styrke Widerøe

Cuberas justerte resultat før skatt for 2018 er estimert til å være i størrelsesorden 50 millioner kroner. Kjøpsprisen er 300 millioner kroner ved gjennomføring av transaksjonen. Kjøpesummen kan øke knyttet til kapitalinnhenting til nye fond forvaltet av Cubera. Gjennomføring av transaksjonen er betinget av nødvendige regulatoriske godkjennelser og oppfyllelse av visse andre markedsmessige betingelser.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.