Coop med rekordstort kjøpeutbytte for 2018

matbutikk

Coops medeiere får i disse dager for første gang utbetalt over 1 milliard kroner i kjøpeutbytte.

Coops suksess i dagligvare- og byggmarkedet fortsatte gjennom 2018. Aldri før har Coop hatt flere medeiere og aldri før er det blitt betalt ut et større kjøpeutbytte enn for 2018.

– I Coop er vi stolte over å være annerledes, spesielt når overskuddet skal deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte, sier Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop Norge SA.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

I disse dager utbetales opptjent kjøpeutbytte og bonuser til Coops medeiere. Totalt deler medeierne like over 1 milliard kroner. Når medlemskupp på dagligvarer og faghandel, kuponger og andre kontantrabatter regnes med, utgjorde totalt medlemsnytte 1,8 milliarder kroner for 2018. Total medlemsnytte er på 13 prosent mer enn i 2017.

– Coop har over 1,7 millioner medeiere. Medeierne er våre beste kunder, og hver og en har bidratt til at vi i år igjen kan betale ut et rekordstort kjøpeutbytte. Det er samtidig motiverende at vi gjennom fjoråret fikk over 100 000 nye medeiere i samvirkelagene. Vi ser at antall innmeldinger øker fra år til år, og at kundene omfavner delingsøkonomien Coop står for, sier Stokke.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

Av de 100 000 nye medeierne var nær 40 prosent under 30 år.

– Det er ekstra gledelig at stadig flere yngre blir medeiere i Coop. De yngre kundene våre er i tillegg til delingsøkonomi opptatt av samfunnsansvar og tilgangen til sunn og bærekraftig mat. Alt dette får de hos oss, sier Stokke.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.