Samsung filmer iskald surfing i Lofoten

samsung

Utstyrt med våtdrakt, værbestandig teknologi og en stor interesse for fotografering og surfing, har den norske surfefotografen Hallvard Kolltveit bestemt seg for å gi verden sitt bilde av arktisk surfing sammen med sin ven nog videograf Jonathan Strömberg.

Siden midten av 2018 har Hallvard bodd i en varebil som han reiser til ulike surfesteder i Norden med. I Arctic Surf-prosjektet er historiene til de som velger bort plussgrader og brunfarge hver dag, året rundt, dokumentert for å oppleve de kalde bølgene hjemme. I oktober 2020 planlegges en visning av den ferdige dokumentaren.

– Arctic Surf-prosjektet handler om å vise at du ikke trenger å dra til Bali, Hawaii eller Sør-Afrika for å surfe. Du trenger ikke å fly til den andre siden av planeten, men du kan faktisk reise i Sverige, Norge, Danmark, Finland eller til Island for å oppleve helt utrolige bølger og naturopplevelser, sier Hallvard Kolltveit.

29 år gamle Hallvard Kolltveits interesse for surfing begynte da han som ung bestemte seg for å bryte hverdagens mønster og kjøpte en enveisbillett til Hawaii. Der ble gnisten tent både for fotografering og kunsten å fange bølger – noe som utviklet seg til å bli lidenskapen i livet hans. Da det var på tide å flytte hjem igjen til Norge, trodde Hallvard at det også betydde slutten på hans nyvunnede interesse. Etter å ha innsett at det faktisk er mulig å surfe i Norge, sluttet han i jobben og bestemte seg for å gjøre surfefotografering til en heltidsjobb.

Les også:  Oppgraderer Steigentunnelen

Ideen til Arctic Surf-prosjektet begynte å utvikle seg allerede for fem-seks år siden da Hallvard innså at det var flest internasjonale og profesjonelle surfere som fikk oppmerksomhet. Arctic Surf-prosjektet har som mål å heve det nordiske perspektivet.

– Jeg vil vise de som lever livet og surfer her hver dag, og fortelle historiene deres. Historier fra både profesjonelle surfere og nybegynnere. Det er fantastiske historier som ikke har blitt hørt før. For eksempel har vi en fyr fra California som nå bor sammen med ti andre surfere i Sør-Norge bare for å kunne ta del i surfing der, sier Hallvard.

Les også:  Over 1 million til folkehelse i Nordland

Hallvard sier det er mange dyktige fotografer som har sin nisje innen surfing, men når det kommer til vintersurf, stilles det helt andre krav. Forutsetningene og arbeidsforholdene kan ofte være veldig krevende, noe som stiller høye krav til både surfere og utstyr. Noen dager betyr imidlertid surfing at du får oppleve idylliske arbeidsdager som slår det meste. I løpet av turen var Hallvard utstyrt med blant annet Samsung Galaxy S10+ mobiltelefon og Galaxy Tab S6 nettbrett for å lette foto- og videoproduksjon ute på vanskelige steder og teste hvor godt mobilkamera kan prestere for natur- og sportsfotografering.

– Fordi vi ferdes så mye og i slike ekstreme miljøer for vinter surfing, må vi huske å ta med oss minimal utstyrspakke der værbestandigheten til teknologien er kritisk. Pålitelig batterilevetid og nettopp det at Galaxy S10+ gir deg beskjed dersom det er fuktighet i ladeporten, gjør at vi kan føle oss trygge med teknologien i løpet av filmdagene, sier Hallvard.

Les også:  Dronebase på Andøya: – Et kjempeløft for forsvaret

– Med Samsung Galaxy S10+ ble det mulig for oss å ha med værmeldinger, GPS, kamera – alt i en og samme enhet til tross for tøffe værforhold. Vidvinkelkameraet var en game-changer for oss på grunn av måten vi vanligvis filmer på, sier Hallvard.

Hallvards reise for å fange den arktiske surfingen i Norden vil kunne følges kontinuerlig på Samsungs hjemmeside. Som en smakstest er en kortfilm fra prosjektet nå ferdig innspilt med Samsung Galaxy S10+ som kamera.

Arctic Surf-prosjektet pågår frem til visningen av den ferdige dokumentaren i oktober 2020. I løpet av det kommende året vil de besøke surfeområder og møte lokale surfere i Stavanger og Lofoten i Norge, på Island og Torö i Sverige.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.