Tradisjon med julaftengudstjeneste

kirken

Over hele landet inviterer kirken til gudstjenester på julaften. Mer enn 800.000 ønsker julegudstjenesten som en del av sin julefeiring.

Hvert år arrangerer Den norske kirke nærmere 2300 gudstjenester på julaften. Ferske tall viser at 16 % har planer om å delta på en julegudstjeneste. Det utgjør over 800 000 mennesker.

– Julegudstjenester er tradisjon for mange, og tallene viser at mange har et ønske om å gå i kirken på julaften, sier kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum.

Les også:  Biskopene kritisk til å utvide grensen for selvbestemt abort

– Samtidig vet vi at en del ikke får til å gå av ulike årsaker. Noen må jo lage julemiddagen, og da kan det bli vanskelig å rekke gudstjenesten. Derfor er det det mange som gjør som jeg, og deltar på gudstjeneste 1. juledag i stedet.

I tillegg har kirkerådslederen et råd til de som av ulike årsaker ikke kan delta på en julegudstjeneste:

Les også:  MUSIKK: Bel Canto ute med låta "Grass Mint Crisp"

– NRK sender gudstjeneste fra Nidaros domkirke på TV og radio både julaften og 1. juledag. Der får vi høre budskapet om at Gud ikke har snudd ryggen til verden. Og vi får høre og synge med på de kjente julesalmene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.