Privatpersoner trosser børsuro – Laster opp med aksjer

nordnet

Oktober måned har vært preget av store kurssvingninger og børsuro. Tross store fall i råvareprisene lar privatpersoner seg ikke skremme og laster opp i både Equinor og Norsk Hydro.

Private investorer hos nettmegleren Nordnet omsatte aksjer for over 13,3 milliarder kroner i oktober, og netto ble det kjøpt aksjer for 313 millioner kroner. Dette er det høyeste nettokjøpet av aksjer så langt i 2018.

– Verdens børser er ned 10 % siden korreksjonen startet 11 oktober, og vi så at mange kunder solgte aksjer tidlig i korreksjonen. Men ettersom mange har ristet av seg uroen velger flere å se på dette som en kjøpsmulighet, sier investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet

Equinor på topp
Equinor troner på toppen over de mest kjøpte aksjene, med et nettokjøp på 94 millioner. Storebrand topper salgslisten, med et nettosalg på 23 millioner kroner.

– Equinor kom denne måneden med et meget god resultat, og kan vise til tidenes beste kontantstrøm, noe som er godt nytt både for investorer og AS Norge. Til tross for et fall på over 8 % i oljeprisen siste måned og 5 % i Equinor, tror jeg privatpersoner anser den siste tids korreksjon som en god kjøpsmulighet, sier investeringsøkonom i Nordnet, Mads Johannesen.

Børsmåneden oktober var øvrig preget av store svingninger på Oslo Børs. Måneden endte ned over 5 %. Til tross korreksjonstendenser på verdens børser, trosser privatpersoner frykten og fortsetter å laste opp i aksjer.

Dumper skuffende aksjer
Favorittene er selskaper som har presentert gode resultater og vekstutsikter, mens selskaper som dumpes har skuffet med svake kvartalstall.

– Vi er midt inne i en kvartalssesong, der de selskapene som ikke leverer som forventet, blir straffet med kursfall. Dette tyder på at investorene er nervøse for fremtiden til selskapene, og man ser tydelig at de selskapene som guider negativt blir hardt straffet, sier Johannesen.

I tillegg til Storebrand, finner vi også NEL, XXL og Frontline blant de mest solgte aksjene.

– Selv om den langsiktige rentekurven er oppadgående, er frykten for en overoppheting i verdensøkonomien rådende blant investorer. Storebrand vil nyte godt av en renteoppgang, og om renten ikke stiger, vil det slå negativt ut for selskapets inntjening,

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.