Kutter prisene på hurtigbåt

nfk

– Vi kutter prisene på hurtigbåt med ytterligere 25 prosent. Det vil bety mye for innbyggere på Nordlandskysten, særlig for de som bruker hurtigbåten jevnlig, sier fylkesråd for samferdsel i Nordland, Marianne Dobak Kvensjø.

Fylkesrådet i Nordland foreslår i neste års budsjett å kutte prisene på hurtigbåt med ytterligere 25 prosent.

– Det betyr at prisene for å reise med hurtigbåt nærmer seg en halvering fra i fjor, sier fylkesråd Kvensjø.

Marianne Dobak Kvensjø sier at de i stedet for den årlige prisveksten, tvert imot har funnet rom i budsjettet for å avhjelpe kostnadstrykket som folk opplever. 

Les også:  Ekstra anløp av Skrova

– I en tid med stor prisvekst, og der flere sliter med å få endene til å møtes, vil dette være et godt bidrag. Vi foreslo dette kuttet allerede i fylkestinget i juni. Nå følger det nye fylkesrådet opp løftene fra valgkampen. Det har fram til nå vært urimelig dyrt å reise med hurtigbåt. Fra 1. januar kutter vi derfor prisene, underbygger Kvensjø.

Etter at de aller fleste ferjestrekningene i Nordland er blitt gratis, har mange reisende tatt til ordet for at også prisene på hurtigbåt bør settes ned. Dette har fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik tatt opp under høringer på Stortinget ved flere anledninger.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

– Det er klart det føles urimelig for de som bor på ei øy uten et ferjetilbud å velge i, at de nærmest blir straffet når de er helt avhengig av hurtigbåt for å komme seg til fastlandet. Vi ønsker å gi gode livsvilkår på øyene langs Nordlandskysten, både for jobb-pendling og for å drive næring langs kysten, underbygger fylkesrådsleder Eggesvik.

Fylkesråd Kvensjø poengterer at målet er å få kuttet kostnadene for å reise med hurtigbåt enda mer. Men da er fylkesråden avhengig av at nasjonale myndigheter prioriterer dette.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

– Nå tar vi dette kuttet på eget budsjett. Jeg antar at også nasjonale myndigheter ser verdiene som skapes langs kyst-Norge. Da er det naturlig at de følger opp med midler i kommende statsbudsjetter, poengterer Kvensjø.

Budsjett og økonomiplan skal opp til behandling i fylkestinget i desember.

– Jeg forventer at fylkestinget vil gå for dette forslaget. Det er et viktig grep for nordlendingene langs kysten, avslutter fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.