Sju kunstenere fra Nordland får reisestipend for 2024

malerier

Nordnorsk kunstnersenter utlyser hvert år reisestipend for kunstnere som bor og arbeider i Nordland. Formålet med ordningen er å legge til rette for at kunstnere skal kunne oppsøke nye fagmiljøer, nasjonalt eller internasjonalt.

For reiser i 2024 har sju Nordlandskunstnere blitt tildelt reisestipend.

Linn Rebekka Åmo fra Bodø får kr 30 000 til en reise til Kirsten Kjærs museum i Danmark, hvor hun skal ha et residency-opphold og utforske mulighetene for å kombinere tekstil og keramikk i større skulpturelle arbeider. 

Elin Már Øyen Vister fra Røst får kr 30 000 til en reise med tog til Bern i Sveits, for et ukes opphold ved Universitetet i Bern. Her vil hun blant annet samle materiale fra arkiver innen dyrepsykologi som befinner seg der, samt presentere sitt eget kunstneriske forskningsarbeide om fuglefjellet på Vedøya.

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

Sylvia Henriksen fra Kabelvåg får kr 30 000 til en studietur gjennom Europa, hovedsakelig med tog. Hovedmålet er Kunstbiennalen i Venezia, med flere stopp underveis for å besøke ulike arenaer som er relevant for hennes egen praksis, som for eksempel The International Triennial of Textile Arts i Ungarn.

Harriet Normann fra Bodø får kr 25 000 til en reise til Japan for å videreutvikle sitt arbeid med kull som materiale, blant annet inspirert av kunstneren Koji Yamamoti. 

Les også:  Buitink ny leder i Nordland SV

Grethe Irene Einarsen får kr 25 000 for en reise og opphold til Bergen for å fordype seg i og kunne produsere arbeider innen teknikken fotopolymer ved Trykkeriet.

Astrid Ardagh fra Engeløya får kr 18 000 til reiser til ulike filmfestivaler i Norge og internasjonalt, for å knytte kontakter og presentere sin nye kortfilm «Har du sett ho».

Yngve Henriksen fra Svolvær får kr 25 000 til en reise for å følge i fotsporene til sin store inspirasjonskilde Anna Eva Bergmann. Turen går til Frankrike: Paris, Antibes og Normandie; steder som var viktige i Bergmanns kunstneriske utvikling, og som har flere samlinger hvor hun er representert.

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

Utlysningen skjer på oppdrag fra Nordland Fylkeskommune.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.