Jørgen Gundersen er klar for å mørne løpebeina til konkurrentene i Triatlon-VM

triatlon

Jørgen Gundersen er eneste norske deltaker i U23-VM i Australia fredag morgen. Konkurransen går kl. 04.45 norsk tid på Gullkysten i Queensland, Australia. Onsdag ankom han Gullkysten sammen med resten av det norske landslaget, etter et kort treningsopphold og oppladning i Noosa litt lengre nord i Queensland.

– Jeg har fått forberedt meg godt i Noosa og kvittet meg med alt av jetlag. Jeg tror formen er så bra som den kan være, forteller han.

Gundersen har kjørt flere gode løp denne sesongen, og ble nummer 14 i begge de siste verdenscupkonkurransene han deltok i. «Hvis alt går slik som jeg ser for meg, så kan jeg få en pallplass. Hvis det ikke går slik, er jeg fornøyd med en topp-10 plassering» forteller han. Han tror konkurransen kan utarte seg slik som forrige U23, med litt mer spredning i feltet enn det han er vant til i verdenscupen og verdensserien (WTS). «Svømminga vil skille litt, og det vil bli flere små grupper ut på syklinga. Vinden kan i tillegg gi utslag på syklingen,» forklarer han.

Les også:  NM-gull til Vickhoff Lie og Sellæg

I VM i Rotterdam i fjor lå Gundersen veldig godt plassert i fremste gruppe på syklingen fram til et sykkelvelt satte stopper for en god plassering til slutt. Han viste dog tøffhet ved å gjennomføre løpet.

Gundersen er en av verdens beste svømmere innen triatlon og har mål om å være blant de aller første opp fra svøm, «og kanskje blir den første gruppa ut på sykkel mindre enn i fjor, og forhåpentligvis er ikke de beste løperne med blant dem». Han mener at løypa er lagt til rette for gode løpere.

Les også:  Skiskyting: Dommen mot Anders Besseberg anket å stedet

– Biscak er nok den beste løperen, særlig hvis det har gått noenlunde rolig, mens Bergere kanskje har best løpebein dersom det kjøres hardt på syklingen, forteller han. Han sikter til Bence Bicsàk fra Ungarn og Leo Bergere fra Frankrike, de to konkurrentene han anser som de farligste. Bicsàk har vist seg sterk i det siste. Blant annet holdt han lenge følge med Gustav Iden, Jonathan Brownlee og Kristian Blummenfelt i Lausanne, løpet som Iden til slutt vant. Tayler Reid og Hayden Wilde fra New Zealand er ifølge Gundersen andre som kan gjøre det bra.

Les også:  Johannes Høsflot Klæbo tilbake på landslaget

Samtidig er nordmannen klar på hva han selv må gjøre: «Det er viktig å stole på seg selv og ikke gamble på å kunne ligge bak andre og hvile på sykkelen. Jeg skal kjøre aggressivt på de første rundene på syklingen». Slik skal de utpregede løperne får mørnet beina litt.

Gundersen har tidligere slitt med en del skader, og han gjennomførte en operasjon på slutten av fjorårets sesong. I år har han kunnet vise fram sitt potensiale, og har vist at målene han har satt seg er fullt mulige.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.