LEDER: Er Norge på vei til bedre infrastruktur?

gunnar andreassen

Et av de mest omdiskuterte punktene i et statsbudsjett er infrastrukturen. Emner som veier, broer, kollektivtrafikk, og alt mulig som har en kobling til hvordan systemene rundt oss fungerer blir diskutert. Det har i mange år vært store klager over kvaliteten på veiene for eksempel.

En kan dog også se at offentlige bygningsmasser, og da ikke bare skoler, trenger en real oppussing. Dette gjelder dog også de privateide bygningene rundt omkring. I det hele tatt kommer alle land til et bristepunkt der infrastrukturen faktisk må prioriteres. Er Norge ankommet dette bristepunktet?

Les også:  Sex uten samtykke: AUF Nordland fikk gjennomslag i Arbeiderpartiet

Veien mot et bedre land
Å bygge et bedre samfunn starter ikke alltid i det små. Noen ganger må en ta i et tak og investere i den store infrastrukturen. Det er tross alt denne som holder landet gående.

Enten det er noe så stort som å bygge ut veinettet, eller noe så smått som å investere i gode rister for bygningsmasser, så er det viktig at vi som land har det på agendaen å opprettholde den gode infrastrukturen vi har. Det er tross alt denne som har holdt oss gående så lenge, så da gjelder det å føre bærekraftig politikk som bevarer disse systemene.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

Hvordan ser veien videre ut?
Veien videre kan bli tøff, med mindre politikerne fikser den, både bokstavelig og figurativt talt. Ikke bare trenger veiene en real renovering, men bygningsmasser fra forrige generasjon, samt anlegg som var utdaterte allerede for flere tiår siden trenger også vår oppmerksomhet.

Selv om databølgen er spennende, så må vi ikke glemme å fokusere på industrien også. Fremtiden vil kanskje endre seg, men for nå er vi nødt til å fokusere på det som er viktig her og nå. Det er her det er viktig at vi er samfunnsbevisste og har tanken om bedret infrastruktur i bakhodet hele tiden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.