Mobiloperatøren Com4 vokser fortsatt raskest innenfor IoT

iphone x

De offisielle tallene fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) viser at Com4 tar 44,5% av veksten i første halvår 2019. Com4 økte med 51.660 abonnementer i et marked hvor totalveksten var på 116.160. Com4 vokste med dette raskest av samtlige mobiloperatører i Norge.

Stein André Larner, administrerende direktør i Com4 forteller at Com4 har vokst mest av de norske mobiloperatørene i flere år. 

– IoT markedet har vokst med 618.000 abonnement siden 1. januar 2017 hvor Com4 vokser med 331.000 abonnement i samme periode. Det betyr at Com4 har tatt 53,5% av abonnementsveksten innenfor IoT og vokser med det raskere enn alle konkurrentene til sammen. Com4 har nå en markedsandel på 23,3%.

Les også:  Norsk næringsliv frykter geopolitisk uro og økonomisk kollaps

Com4 har allerede etablert kontor i Stockholm og Frankfurt, og forventer betydelig vekst i året som kommer. 

– Vi har planer om å åpne kontor i flere europeiske byer i tiden fremover. Stadig flere av våre kunder er globale, og den største veksten kommer derfor til å være utenfor Norge, sier Stein André Larner.

Etter at Com4 tidligere i år lanserte mobilteknologiene NB-IoT og LTE-M, har selskapet opplevd stor interesse og etterspørsel. 

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

– Vi er allerede i gang med flere piloter, og vi forventer en stor økning i antall enheter som benytter nevnte teknologier i kommende år. Noe som skyldes at det løser mange av utfordringene med dagens 2G- og 4G-teknologi som krever mye energi og kostbar maskinvare. I følge Analysys Mason vil det i 2028 være 7 milliarder IoT-enheter globalt, og en stor andel av disse vil benytte ny IoT-teknologi, avslutter Stein André Larner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.