nfk

LESERINNLEGG: Bibliotek = bolyst

En av de beste arenaene for å utvikle gode samfunn finnes allerede i hver eneste kommune. Det må vi bygge opp og ta vare på. Av: Arne Ivar Mikalsen, Fylkesråd for samfunn,... Les mer »
Museumsforlaget

Ny bok: I Steinlens fotspor – Paris Aulestad tur-retur

Har du sett plakaten fra kabareten Chat Noir i Paris? Kunstneren bak den, Théophile-Alexandre Steinlen, var en sveitsiskfødt fransk maler, grafiker og illustratør. Han ble kjent for sine kattemotiver og andre japansk-inspirerte kunstplakater i... Les mer »
malerier

Arctic Congress inviterer til utstilling på Siggerud Galleri i Bodø

Arctic Congress Bodø 2024 inviterer til utstilling på Siggeruds Galleri i Bodø. Utstillingen blir åpen for publikum. – Det er ikke ofte at en vitenskapelig konferanse åpner dørene for publikum. Men vi... Les mer »
malerier

Sju kunstenere fra Nordland får reisestipend for 2024

Nordnorsk kunstnersenter utlyser hvert år reisestipend for kunstnere som bor og arbeider i Nordland. Formålet med ordningen er å legge til rette for at kunstnere skal kunne oppsøke nye fagmiljøer, nasjonalt eller internasjonalt.... Les mer »
kino

Kulturdirektoratet kartlegger kulturlivets arbeid med klima og miljø

Hvordan arbeider det norske kulturlivet for å nå klimamålene? På vegne av Kulturdirektoratet sender Verian nå ut en undersøkelse til flere hundre av landets kunst- og kulturaktører. Norge har sluttet seg til... Les mer »
snn

Sparebank 1 Nord-Norge: Årets kunstnerstipend er tildelt

For første gang er Samfunnsløftets stipend til yrkesaktive kunstnere i Nord-Norge delt ut. 30 kunstnere bosatt fra Kirkenes i nordøst til Sandnessjøen i sør har blitt tildelt til sammen 4,5 millioner. Hvert... Les mer »
musikk jul

Julestemning på Stormen: Kulturskolens julematiné

Søndag 26.11 er det klart for kulturskolens tradisjonsrike juleforestilling. Med to forestillinger i Stormen konserthus, kl. 13:00 og 15:00 kan man oppleve et allsidig juleprogram som presenteres av elever på musikk, drama og... Les mer »
Foto: Katrine Opheim

Emil Karlsen vinner av Språkløftprisen 2023

Årets språkløftpris går til Emil Karlsen for hans innsats for å lære, synliggjøre og bruke samisk språk i det offentlige rom.  Sametingspresident Silje Karine Muotka (NSR) sier at Emil Karlsen er et... Les mer »
harald berg

Her er Harald Berg-statuen

Harald Berg er kåret til Norges beste fotballspiller gjennom tidene og ofte omtalt som Glimts store sønn. I dag ble den levende legenden Harald «Dutte» Berg hedret med en egen statue foran... Les mer »
halvdan sivertsen

Avduking av Harald Berg-statuen: – Det er for sent å være beskjeden

Mange bodøværinger og Glimt-fans møte opp for en historisk begivenhet foran Aspmyra stadion søndag, tross regnværet. Anledningen var avdukingen av statuen av den legendariske Glimt-spilleren Harald «Dutte» Berg. Topper fra Norges Fotballforbund,... Les mer »