Stortinget gjenopptar normalt parlamentarisk arbeid

stortinget

Etter påske vil Stortinget så langt som mulig gjenoppta normal parlamentarisk kjernevirksomhet. Samtidig vil smitteverntiltak videreføres. Det betyr flere møter i plenum, fremdeles med 87 møtende representanter, og at den muntlige spørretimen vil være tilbake igjen fra siste uken i april.

Dette har Stortingets presidentskap besluttet etter samråd med de parlamentariske lederne, i dag. 8. april.

Stortinget iverksatte en rekke tiltak for å hindre spredning av smitte 11. mars. Samtidig ble det besluttet at Stortinget kun skulle behandle saker som det var nødvendig å fatte vedtak om nå.

Les også:  Nordmenn på ferie: Frykter magetrøbbel mer enn skogbrann

– Etter påske gjenopptar Stortinget normal parlamentarisk virksomhet så langt det lar seg gjøre. Samtidig vil vi videreføre våre strenge tiltak for å forhindre smitte, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen.

I praksis betyr dette at det blir flere møter i plenum i ukene som kommer, og fra 29. april blir det igjen muntlig spørretime.

Komiteene oppfordres til å ha digitale komitemøter. Det foretas ikke innenlands eller utenlands komitéreiser frem til 1. juli. Komitéhøringer må fremdeles skje skriftlig eller ved bruk av videokonferanseløsning.

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

Når representantene møtes igjen tirsdag etter påske vil det være 87 møtende representanter, slik det har vært de siste ukene. Dette skal vurderes på nytt i slutten av april.

Alle tiltak knyttet til hygiene og anbefalinger om å holde avstand videreføres. Publikumsgalleriet har siden 11. mars vært stengt for publikum. Nå åpnes det opp for at folk igjen kan ta sete på galleriet under stortingsmøter. Men de må sitte med to meters avstand og første rad blir stengt av.

Beslutningen om å avlyse besøksgrupper og skolebesøk opprettholdes frem til sommeren.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Vi er alle glade for at vi nå får gjenopptatt normal parlamentarisk virksomhet så langt det lar seg gjøre. Dermed får vi behandlet mange av sakene som opprinnelig sto på møteplanen i vårsesjonen. Besøk må vi vente med å ta imot, men jeg ser frem til at vi en gang i fremtiden, etter krisen, skal kunne ha et åpent hus for skoleklasser og andre besøkende, sier Trøen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.