Frp berømmer styret i Helse Nord for å stoppe raseringen av akutt- og fødetilbudet

doktor

Bård Hoksrud, Frps helsepolitiske talsperson, berømmer flertallet i styret i Helse Nord for at de ikke ville sende planene om blant annet nedleggelse av akutt- og fødetilbudet i Nordland ut på høring. Det viser at de har lyttet til den massive kritikken fra lokalbefolkningen, ansatte og lokale politikere, mener han. 

–  Jeg er glad for at styret brukte fornuften og ikke ville sende planene om rasering av sykehustilbudet ved sykehusene i Lofoten og Narvik på høring, fordi det var for dårlig utredet. Det hadde vært tonedøvt å videreføre en prosess som nesten samtlige stortingspartier er mot, sier Bård Hoksrud. 

Les også:  Biskopene kritisk til å utvide grensen for selvbestemt abort

Nå forventer Hoksrud at helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) gir klar beskjed til ledelsen i helseforetaket at nedleggelse av akutt- og fødetilbud er uaktuelt i arbeidet med en ny sak.

Han viser til at alle partiene på Stortinget, utenom Arbeiderpartiet, har kritisert omorganiseringsprosessen og sagt de vil bevare akutt- og fødetilbudet i Helse Nord.

– Lokalbefolkningen og de ansatte ved sykehusene må få ro og slippe å måtte frykte for fremtiden. Hvis ikke helseministeren endelig tar grep, må Stortinget instruere regjeringen om ikke å legge ned akutt- og fødetilbud. Det har vi flertall for hvis Høyre stemmer for å frede dagens sykehusstruktur som de har lovet, men jeg frykter de igjen stemmer mot som de gjorde da Frp fremmet forslag i desember om å stanse planene om raseringen av sykehustilbudet, avslutter Hoksrud.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.