nfk

LESERINNLEGG: Bodø2024, verdiløst drømmeri?

Hvorfor mener nordmenn at kultur er verdiløst? Kan det være den kjølige lufta som gjør oss både fysisk kalde og følelseskalde? Eller har vi nok med å overleve i nordlige strøk, og... Les mer »
nfk

Akutt- og fødetilbud i Lofoten og Narvik fredes

– Statsråden har lyttet til fagfolkene og befolkningen i nord, sier fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik etter at helse- og omsorgsministeren i dag fredet akuttkirurgien og fødetilbudet i Lofoten og Narvik. Hun ga... Les mer »
doktor

Frp berømmer styret i Helse Nord for å stoppe raseringen av akutt- og fødetilbudet

Bård Hoksrud, Frps helsepolitiske talsperson, berømmer flertallet i styret i Helse Nord for at de ikke ville sende planene om blant annet nedleggelse av akutt- og fødetilbudet i Nordland ut på høring.... Les mer »
steddy

Steddy er klar for Nord-Norge

Norges nye håndverkstjeneste, Steddy, lanseres i Lofoten, Vesterålen, Narvik, Bodø, Harstad og Tromsø. – Nord-Norge har en stor andel boliger bygget i etterkrigstiden med behov for oppgradering av ulik art. Det er... Les mer »
nfk

Nye Narvik vgs: – Byggeprosessen starter i 2027

– Byggingen av nye Narvik videregående skole er et viktig prosjekt for fylkesrådet. Vi vil sette fokus på innovative anskaffelser i prosessen og skal utrede muligheten for offentlig-privat samarbeid, sier Lise Henriette... Les mer »
nfk

Vil legge ned sykehus i Nordland: – Nå må nordlandssamfunnet si ifra!

Etter at Helse Nord nylig la fram drastiske forslag til endret struktur for sykehusene i Nordland, må nordlandssamfunnet være tydelig, og flest mulig må si sin ærlige mening om forslaget, oppfordrer fylkesrådsleder... Les mer »
sp

Reagerer på Helse Nord-forslag: – Vil ha satsing, ikke nedbygging

Reaksjonene er sterke etter at en arbeidsgruppe i Helse Nord foreslår å legge ned akutt- og fødetilbud ved flere sykehus. I forslaget som nylig ble lagt frem er akuttilbudet ved sykehuset i... Les mer »
pc

Kommuner i Nord-Norge kjøper PR-hjelp for å nå Helse Nord

Kommunene i Nord-Norge burde ikke trenge å kjøpe verken PR- eller kartleggingshjelp for å nå frem til Helse Nord. De settes nå i en uverdig situasjon i samhandling med en statlig aktør, mener... Les mer »
Foto: Senterpartiet

Mossleth til helsekomiteen: – Trengs en nordlending på vakt nå

Nordlands stortingsrepresentant Siv Mossleth, fra Senterpartiet, går til Stortingets helsekomite. Nordland har etter valget i 2021 ikke vært representert i helsekomiteen – frem til nå. Når Erling Sande mandag ble utnevnt til... Les mer »
fritidsbåt

Nye tall: Slik endte årets båtsesong i Nordland

Grunnstøtinger, påkjørsler og tyveri står for de fleste skadene på båt meldt til forsikringsselskapet Gjensidige – For mange er årets båtsesong allerede et avsluttet kapittel, noen planlegger for vinterlagring, mens andre lar... Les mer »