Historisk alpin-VM til Narvik

skiforbundet

Klart for et spektakulært mesterskap i Narvik i 2029. Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) har tildelt Norges Skiforbund (NSF) og Narvik kommune alpin-VM 2029.

– Dette er en stor dag for norsk skisport, og takk til alle som har bidratt til å få alpin-VM til Norge. VM i alpint er et av verdens største idrettsarrangement og følges av TV-seere over store deler av verden. Norge har over flere tiår markert seg som en av verdens beste alpin-nasjoner, og endelig får vi oppleve et VM på hjemmebane, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug.   

Les også:  Spiller inn nye togruter i Nordland

Narvik konkurrerte med to andre meget sterke søkere, Andorra og italienske Val Gardena. Styreleder for alpin-VM 2029, Knut-Eirik Dybdal, jubler for tildelingen. Han mener ski-Norge og landsdelen har løftet VM-prosjektet i fellesskap med et tett og godt samarbeid i mange år. 

– Nå gleder vi oss til neste etappe sammen med Skiforbundet, kommunene, næringslivet og mange andre. Jeg er ydmyk med tanke på det krevende arbeidet som venter, men først og fremst gleder vi oss til å lage et fantastisk VM, sier Dybdal.  

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

Narviks ordfører Rune Edvardsen var selv til stede på FIS-møtet i Reykjavik: 

– Dette er en fantastisk god dag for ski-Norge, Nord-Norge og Narvik. Mange har gjort dette mulig; gode nordnorske krefter, nasjonale myndigheter og Skiforbundet, forteller han. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.