Greta Thunberg mobiliserer norske tvitrere

twitter app

Åtte måneder etter at Greta Thunberg startet klimastreiken får hun full drahjelp av norske twitterbrukere.

SEMrush har analysert twittermeldinger fra juni som omhandler Greta Thunberg, klimastreiken eller skolestreik for klimaet, og de viser at norske tvitrere er på lag med Thunberg.

Skolestreik for klimaet har nå nådd 71 land og mer enn 700 steder, og økningen fortsetter. For mange har 16 år gamle Greta Thunberg blitt selve symbolet på klimakampen, og med mer enn 726 000 følgere på Twitter er det sosiale mediet en viktig plattform for klimastreiken. I juni handlet over 2 400 norske twittermeldinger om Thunberg og skolestreik for klima.

Les også:  Få på plass skilting for hurtiglading!

En gjennomgang av meldingene viser at bortimot 90 prosent av twittermeldingene er positive eller nøytralt vinklet. SEMrush mener dette bare er starten.

– Twitter er et barometer på samfunnsengasjement og et vindu til definisjonsmakt. Når ressurssterke twitterbrukere med store nettverk løfter frem Thunberg og klimastreiken, er det et uttrykk for en voksende global klimakamp, sier Fernando Angulo, Head of International Partnerships i SEMrush.

Les også:  Hvordan velge et trygt og pålitelig nettcasino i Norge i 2024?

Les hele artikkelen her.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.