And the winner is Narvik!

nfk

Narvik trakk det lengste strået da de kjempet mot Andorra og Val Gardena om å få arrangere VM i alpint 2029. – Dette blir tidenes VM, slår fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø fast.

FIS tildelte VM alpint 2029 til Narvik. Fylkesrådets nestleder i Nordland, Marianne Dobak Kvensjø, selv fra Narvik, er naturlig nok stolt over at hjembyen om få år skal få arrangere tidenes VM i alpint.

– Narvik har skikvaliteter som ingen andre byer kan tilby, fra startpunktet på Narvikfjellet og rett ned til Ofotfjorden. Dette var et tett race, men hundredelene var på vår side, fastslår en svært glad fylkesråd Kvensjø.

Les også:  Disse helserådene gir nordlendinger mest blaffen i

Hun mener et VM i Narvik vil tilføre en helt ny opplevelse av de alpine grenene, og vil sette Narvik, Nordland og Norge på kartet som skidestinasjon for all fremtid.

– Narvik sine kvaliteter har åpenbart blitt lagt merke til. Dette handler også om ettertiden som destinasjon for alpint-utøvere og alpint-interesserte. Hvorfor ikke legge Narvik inn som fast innslag i World Cup-sirkuset, sier Kvensjø.

For fylkesråd Kvensjø er opptatt av ringvirkningene som de regionale og nasjonale verdiene et VM i alpint vil bety for landsdelen.

– Narvik har alltid vært en internasjonal by, med kvaliteter som ingen andre byer kan tilby. VM i Narvik vil tilføre en helt ny dimensjon til denne internasjonale koblingen vi har mot Europa og verden. Dette har Narvik virkelig fortjent. Honnør til alle som har stått på for å få dette i havn, understreker Kvensjø.

Les også:  Sier nei til å åpne Nordland VI

Kvensjø mener at det at man har stått så samlet for å få dette til, har vært en nøkkelfaktor.

– Det at vi har stått sammen i nord har bidratt til at vi dro dette helt hjem. Og så gir dette lagspillet også koblinger mellom samarbeidspartnere her i nord som kan gi ringvirkninger på andre områder. Ikke minst vil arrangørkompetansen som Narvik bygger opp komme hele landsdelen til gode på sikt, argumenterer Kvensjø.

Les også:  Nesten 150 nordlandsbedrifter stiftet i ekspressfart – Kan vinne pris

I prosessen har det vært arrangert både NM, og Junior VM i Narvik. Kvensjø mener det har vært gjort gode taktiske grep når man i dag har sikret tidenes VM til Nord-Norge.

– Det har vært gjort mange grep for å vise fram Narvik som en svært spennende alpint-by. Vi har nådd ut til Europa og til resten av verden. Jeg er overbevist om at dette arrangementet blir en suksess, avslutter en svært glad og lettet fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.