Får 200 000 for å tilrettelegge tursti til Djevelporten

nfk

Nordland fylkeskommune har tildelt Djevelportens forening et tilskudd på 200 000 kroner for å tilrettelegge tursti til Djevelporten og Fløya.

Fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik er glad for å kunne støtte det frivillige arbeidet som gjøres for å forbedre og utvikle stitilbudet i Svolværregionen.

– Djevelportens forening gjør en fantastisk innsats for å utbedre og utvikle stitilbudet i regionen. De bidrar til å skape et bedre aktivitetstilbud for både lokale og besøkende, samtidig som de tar hensyn til den sårbare naturen i området, sier fylkesrådsleder Eggesvik.

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

Prosjektet sikter mot å bedre sikkerheten og tilgjengeligheten til ruten, som har over 50 000 besøkende hvert år. Med tilskuddet fra Nordland fylkeskommune vil foreningen kunne gjennomføre tiltak som å forsterke stien, sette opp skilt og informasjonstavler, og rydde vegetasjon.

– Vi håper støtten fra Nordland fylkeskommune vil gjøre det mulig å fortsette det viktige arbeidet med å tilrettelegge stien til Djevelporten og Fløya. Dette er et svært populært turmålene i Lofoten og Djevelportens forening gjør et godt arbeid for fellesskapet, understreker Eggesvik.

Les også:  Buitink ny leder i Nordland SV

Fylkesrådsleder Eggesvik påpeker viktigheten av frivillige organisasjoners rolle i lokalsamfunnet og deres bidrag til å skape et tryggere og mer tilgjengelig friluftsliv for alle.

– Frivillighet er en stor ressurs for Nordland, og vi ønsker å støtte de som engasjerer seg for å gjøre fylket vårt til et bedre sted å bo og besøke. Djevelportens forening er et godt eksempel på det, og vi håper at flere vil følge deres spor, avslutter fylkesrådsleder Eggesvik.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.