Sander Eitrem og Aurora Løvås sikret NM-gull

skøyteforbundet

Sander Eitrem og Aurora Løvås sikret dobbelt gull til Nord-Odal IL under årets NM i allround på skøyter. Eitrem, en klar favoritt til tittelen, levde opp til forventningene og tok sitt tredje NM-gull på rad i allround.

Med Hallgeir Engebråten og Peder Kongshaug ute med sykdom, ble duellen på 10.000m avgjørende mellom Eitrem og Sverre Lunde Pedersen. Begge utøverne gjennomførte et kontrollert løp, men det var Eitrem som til slutt krysset målstreken først på 13.38,35, etterfulgt av Lunde Pedersen på 13.39,19.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

Til tross for et fall på 500m som ødela NM for Sigurd Henriksen, vant han distansen med imponerende 13.29,74. NM-gullet gikk derfor til Sander Eitrem foran Lunde Pedersen og Kristian Ulekleiv.

I kvinneklassen stod kampen mellom junior Aurora Løvås og Sofie Karoline Haugen, da Ragne Wiklund dessverre måtte stå over NM grunnet sykdom. Løvås, med et solid forsprang før siste distanse, sikret sitt første NM-gull i allround senior, foran Haugen og Marte Bjerkheim Furnee.

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

Selv om Haugen vant 5000m på 7.21,40, beholdt Løvås ledelsen sammenlagt med sluttiden 7.32,93. På samme distanse imponerte også junior Ingrid Håkegård Eichler, som tok andreplassen på distansen med en solid personlig rekord på 7.29,90. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.