Bred støtte til Bedriftsforbundets tvangsmulkt-krav

thommesen

Bedriftsforbundets leder Olaf Thommessen har stor tro på endringer i tvangsmulkt-regimet etter overveldende respons på aksjonen mot den upopulære ordningen. I dag varsler både Skattebetalerforeningen og Aksjonærforeningen at de også stiller seg bak kravene.

Bedriftsforbundet har opplevd stort engasjement og bred støtte for sin aksjon mot tvangsmulkt som ble lansert i midten av juni. Svært mange bedrifter og en rekke organisasjoner har nå offisielt sluttet seg til kampen mot en ordning som i 2017 resulterte i unødvendige bøter på langt over 1 milliard kroner til norske bedrifter.

– Responsen var umiddelbar, og det er tydelig at tvangsmulkt-aksjonen har truffet en nerve der ute i bedrifts-Norge. Dette er en praksis vi må få slutt på så fort som mulig, og signaler vi har fått fra politisk hold indikerer at vi allerede på kort sikt kan få gjennomslag for enkelte av våre krav, konstaterer Thommessen.

Godt initiativ
Nå har både Skattebetalerforeningen og Aksjonærforeningen varslet at de stiller seg bak kampanjen på nettsiden tvangsmulkt.no og kravene som har blitt fremsatt. Karine Ugland Viril, som er administrernde direktør i Skattebetalerforeningen var ikke i tvil om at dette var en aksjon de ville være med på.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

– Ordningen med tvangsmulkt straffer næringsdrivende unødig hardt og det virker svært tilfeldig hvem som slipper å betale. Skattedirektoratet har i prinsippet fått en blankofullmakt til å skrive ut milliardbøter, og det gjør de nå uten at noen utenforstående kan kikke dem i kortene, konstaterer hun.

– Denne aksjonen er helt nødvendig for å vise frem de uheldige konsekvensene av ordningen med tvangsmulkt, sier Ugland Viril.

Styreleder Bernt Bangstad i Aksjonærforeningen er helt enig.

– Dagens rapporteringskrav med tilhørende tvangsmulktregime er i for stor grad utformet på myndighetenes premisser. For lite vekt legges på at bedriftenes hovedfokus skal ligge på å skape verdier, sier Bangstad.

Les også:  Hilde kjempet for kystelevene i Nordland på fylkestinget

– Alle er tjent med at det er en god balanse mellom myndighetenes forventninger og bedriftenes forutsetninger. I så måte er Bedriftsforbundets initiativ både betimelig og konstruktivt, legger han til.

Fundamentalt urettferdig
Bedriftsforbundet har de siste ukene tatt opp problemstillingen med tvangsmulkt direkte med både Finansminister Siv Jensen og Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Med støtte fra stadig flere hold, tror Thommessen det er realistisk at Bedriftsforbundet skal få gjennomslag for flere av kravene de har stilt på vegne av norske småbedrifter.

– Næringsministeren åpnet for å se på rapporteringskrav knyttet til aksjonærregisteroppgaven, noe vi er spesielt fornøyd med ettersom den oppleves som helt unødvendig for små bedrifter som nesten aldri gjør endringer i eierstrukturen. Det er en enkel justering som bør være lett å få til, understreker Thommessen.

– I tillegg mener vi det bør være mulig å redusere satsene for de minste bedriftene. Det er noe fundamentalt urettferdig over dagens ordning som straffer de små bedriftene akkurat like hardt som de største selskapene for samme glipp, legger han til.

Les også:  Pixel 8a: Ny AI-telefon fra Google

Kan vinne
Tvangsmulktaksjonen er inne i sin tredje uke, og i tillegg til Skattebetalerforeningen, Aksjonærforeningen og hundrevis av store og små bedrifter landet rundt, har Gründerklubben med sine 20.000 medlemmer og Gründerforeningen tidligere gitt sin helhjertede støtte til aksjonen.

Thommessen i Bedriftsforbundet oppfordrer nå alle andre organisasjoner, bedrifter og privatpersoner som har et bankende hjerte for norske småbedrifter om å bli med.

– Har man enda ikke skrevet under på oppropet så bør man umiddelbart gå inn på tvangsmulkt.no og gjøre det. Dette er en kamp vi kan vinne og jo fler som stiller seg bak kravene jo bedre, avslutter Thommessen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.