Inviterer lag og foreninger til fiskefeber

fisking

Statsforetaket forvalter over 60 000 fiskevann og kjører nå en ekstra kampanje for å spre fiskefeber blant de yngste.

– Før var det knapt mulig å vokse opp uten å prøve fiske i en eller annen form. Det er ikke like selvfølgelig i dag. Når 50 lag og foreninger landet rundt får sett med ti stenger blir det mulig for mange å prøve seg, uten at man må kjøpe eget utstyr først, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

Les også:  4. april er gulrotens dag

Stangvalget er gjort av Statskogs egne fiskeeksperter. Den totale verdien på stengene som deles ut i denne runden er om lag en halv million kroner. Hver pakke med ti stenger har en verdi på ti tusen kroner.

– Det er morsommere å få prøvd seg med skikkelig utstyr. Det må gjerne skje sammen med andre barn og unge, og dessuten er det kjekt om noen voksne kan hjelpe til litt om det floker seg til. Norge byr på utallige fiskemuligheter. Det er billig, bærekraftig, spennende og god folkehelse, så vi har absolutt plass til flere som blir bitt av basillen, sier Skillingstad.

Les også:  Solo – Norges sprekeste 90-åring

Statskogs kampanje har åpent for søknader via statsforetakets nettsider ut juni. Deretter behandles alle søknader av en intern jury. Målet er å sende ut stangpakker til 50 vinnere innen utløpet av juli. Sammen med kampanjen har Statskog utviklet en opplæringsfilm som er spesialtilpasset barn og unge, og som ligger tilgjengelig i forbindelse med søknadsskjemaet.

Søknadsfristen er til og med 30. juni 2023.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.