Fotobok er årets julegave!

Julen nærmer seg med stormskritt, og mange har startet med å planlegge julegaver for lenge siden. Sannsynligvis sitter mange og lurer på hva de skal gi i gave, for at alle dem de er glad i skal bli fornøyde når julaften er omme. Årets julegave kan være en fotobok!

En personlig gave

En fotobok er en av de mest personlige gavene som finnes. Disse kan du nemlig fylle med gode minner fra året som har gått, en feire dere hadde for lenge siden, eller kanskje bilder fra barndommen. Du kan selv sette den sammen sånn du vil, og du velger også hvor stor den skal være. Dette er en gave som varer lenge, ettersom det bare blir enda koseligere å kikke gjennom den etterhvert som årene går. 

Les også:  ANNONSE: Gjenoppblomstringen av plakater i moderne interiører

Lagre bildene analogt

Før i tiden var vi mye flinkere til å fremkalle bilder og lime de inn i flotte fotoalbumer og scrapbooks. Nå tar vi mye flere biler, men de blir til gjengjeld som oftest bare liggende inne på mobiltelefonen. Mange av oss knipser i vei med smarttelefonene våre når noe skjer, men bildene kommer gjerne ikke lengre enn til sosiale medier, eller kanskje et bakgrunnsbilde. 

I en fotobok har du muligheten til å sette opp bildene på en flott måte. Du kan for eksempel sette de i kronologisk rekkefølge og skrive en kort tekst til hvert bilde, slik at man kan huske hva som foregikk selv om 100 år. Dette er en utrolig unik gave som nok kommer til å skille seg ut fra materielle ting som smartklokker, klær og leketøy. 

Les også:  ANNONSE: Gjenoppblomstringen av plakater i moderne interiører

Gaver med omtanke

En fotobok kan være ditt bidrag til å senke kjøpepresset ved julen. Ved å innse at man ikke alltid trenger noe nytt, eller å bytte ut det man allerede har, så skjønner man også at man ikke trenger å bruke så mye penger. Du får fotobøker i mange forskjellige prisklasser. Pengene du har til overs kan du jo bruke på gaver til de som virkelig trenger det, for å glede noen som er mindre heldige denne julen. 

Start med å lage mapper

Det å skulle lage en fotobok fra et helt år kan virke overveldende, for det er jo utrolig mye som skjer. For å gjøre det litt enklere kan du starte med å lage mapper for de mange begivenhetene. En mappe kan hete jul, en annen kan hete sommerferie, og en reise. Ved å gjøre dette vil det bli lettere for deg å sette sammen kapitler og innhold som passer kronologisk sett, og du kan også være sikker på at du ikke mangler noe. 

Les også:  ANNONSE: Gjenoppblomstringen av plakater i moderne interiører

Vi nordmenn bruker utrolig mye penger på julegaver, og gir ofte materialistiske ting. Disse kan fort ende opp med å bli uinteressante om noen år og dermed ha en svært kort levetid. Noe som lever evig er minner, særlig om du setter de sammen til en fotobok. Sjekk ut mulighetene for å lage en helt egen fotobok i julegave i år, og gled de rundt deg med foreviggjorte minner. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.