Slik får du raskest fyr på grillen – uten tennvæske

grill

Sliter du med å få fyr på grillen? Venter gjestene mens du resultatløst spruter tennvæske på grillen og fyrer av fyrstikk etter fyrstikk?

Da bør du vurdere en grillstarter. Det er mye enklere, raskere og sikrere å fyre opp grillen med en grillstarter! Slik gjør du det:

KULL
Grilling med kull er enkelt med de riktige tenningsredskapene. En tommelfingerregel er at kull varmes opp raskere, men at briketter holder seg varme i lengre tid. Uavhengig av hva du velger, bør du alltid bruke spesialprodukter som for eksempel opptenningsblokker, for å tenne grillen. Dette er den sikreste og enkleste måten å oppnå rødglødende kull.

Det er enkelt å tenne grillen med Rapid Fire-grillstarteren:

Mål ut mengden kull som er angitt i oppskriften ved hjelp av brikettøsen og hell dette i grillstarteren.
Tenn tre opptenningsblokker på kullristen.
Plasser grillstarteren over blokkene.
Vent til du ser flammer på toppen av grillstarteren. Dette er et tegn på at kullet er glødende.
Rist de glødende kullene i brikettkurvene (pass på gnister!) Det er det hele!
Den perfekte grilltemperaturen i seks trinn
Når du har fått fyr, gjelder det å få grillen til å bevare den perfekte grilltemperaturen – slik at du kan oppnå det perfekte grillresultatet.

Les også:  Disse helserådene gir nordlendinger mest blaffen i

SLIK BRUKER DU BRIKETTER
Briketter er vanligvis klare til å brukes på 20 minutter, og de gir jevn varme i opptil tre timer.

TRINN 1: BRUK GRILLSTARTEREN
Det er nok å tilsette ønsket mengde briketter i Webers grillstarter. Du trenger ca. 2 kg for en kulegrill på 57 cm. Dette tilsvarer en stor Weber grillstarter. Takket være den pipeeffekten som produseres, varmes brikettene opp raskt, trygt og jevnt. En annen fordel er at det er mindre røyk enn med andre tenningsmetoder.

TRINN 2: BRUK OPPTENNINGSBLOKKER I STEDET FOR TENNVÆSKE
Opptenningsblokker er et trygt alternativ til tennvæske, de er luktfrie og påvirker ikke smaken på maten. Bruk alltid opptenningsblokker for å tenne brikettene i Webers grillstarter. Plasser tre opptenningsblokker på kullristen, og tenn dem. Plasser den fulle grillstarteren oppå, og plasser metallhåndtaket til grillstarteren på kanten av grillen.

Les også:  Rives ut av butikkhyllene: – Etterspørselen vil ingen ende ta

TRINN 3: KLAR PÅ 20 MINUTTER
En full Weber grillstarter gir glødende briketter på 20 minutter. Du skal være i stand til å se flammer på toppen av grillstarteren når brikettene er klar til bruk. Brikettene er konstruert slik at det er enkelt å legge til flere ved behov. Du plasserer bare de nye brikettene på resten av de rødglødende, og varmer dem opp med åpent lokk.

TRINN 4: VÆR FORSIKITG NÅR DU OVERFØRER BRIKETTENE
Etter ca. 20 minutter kan brikettene forsiktig overføres til grillen. Det er en god idé å spre innholdet i grillstarteren jevnt over to brikettkurver eller over kullristen. Du plasserer for eksempel først en fjerdedel av brikettene i venstre brikettkurv, deretter en fjerdedel i høyre brikettkurv. Gjenta denne prosedyren med de resterende brikettene til grillstarteren er tom. Dette sikrer perfekt varmedistribusjon.

Les også:  Advarer: Norske feriebiler tiltrekker seg innbruddstyver

TRINN 5: PERFEKT GRILLTEMPERATUR I OPPTIL TRE TIMER
Nå er du klar til å begynne å grille! Brikettene forblir glovarme i opptil tre timer – noe som er perfekt for å grille saftige biffer, grønnsaker, eller til og med en hel stek. Plasser ønsket maten på grillristen, ha igjen lokket og vent. For optimal luftsirkulasjon og perfekt grillresultat bør ventilene i lokket og bunnen være helt åpne.

TRINN 6: FJERNE ASKEN
For at grillen raskt skal bli klar igjen må du la brikettene avkjøles helt, for eksempel over natten. Dette gjør du ved å lukke ventilene i lokket og bunnen. Når asken er helt avkjølt, er det enkelt å tømme asken i kompostbøtten din.

Det trenger ikke å være så komplisert. Følger du disse tipsene, er du garantert å få både fyr på grillen og god grilltemperatur – hver gang du griller.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.