Ny taxilov svekker tilliten

norges taxiforbund

Regjeringen avvikler ”Taxi – overalt, alltid”, slik som de fjernet ”et viktig samfunnsoppdrag” fra regjeringsplattformen, til fordel for ”delingsøkonomi”.

– Morgendagens vedtak om ny ”taxilov” løser ingen problemer, men vil skape en rekke nye. Både innhold og prosess svekker tilliten til politikk og forvaltning, sier leder i Norges Taxiforbund, Øystein Trevland.

– Jeg vil påstå at svært mange av de på borgerlig side som sikrer flertallet for ny yrkestransportlov, ville ha stemt i mot hvis de hadde stått fritt, og hadde satt seg inn i saken. Men de vil møte konsekvensene på hjemmebane før neste stortingsvalg, sier Trevland.

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

– Mange distriktsrepresentanter er lurt til å tro at konsekvensene blir små, siden fylkeskommunene er gitt en rett til å innføre en enerettsmodell (monopol) i de fleste av landets kommuner. Men saken er at forutsetningene og prosessen for slike avtaler er så omfattende at de bare vil gjelde et fåtall småkommuner. Dette er dokumentert med klare uttalelser fra blant andre samferdselsetaten i Nordland.

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

Forventinger om at taxi skal bli billigere er det heller ikke noe grunnlag for. Tvert imot vil enda flere små aktører i byene måtte ta enda høyere priser hvis det skal gå rundt, slik vi har sett blant friåkerne i Stockholm. Bare færre løyver kan gi grunnlag for mer effektiv drift, og dermed lavere priser.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.