sentrumsterminalen

Sentrumsterminalen i Bodø skal fornyes

Sentrumsterminalen i Bodø ligger i Storgata 3 og er bindeleddet mellom hurtigbåter, ferjer, jernbane, taxi og busser i Bodø. Utebyggene på Sentrumsterminalen i Bodø har i en tid vært et problem med... Les mer »
taxi

Vil gjeninnføre kompetansekrav for drosjeløyvehavere

– Én av de viktigste jobbene for denne regjeringen er å sørge for et seriøst arbeidsliv. Det gjelder også for drosjenæringen. Erfaringene etter dereguleringen i 2020 tyder på at det er behov... Les mer »
taxi

Lang ventetid på kjøreseddel i Nordland

– Nordland fylkesting ser med bekymring på at drosjenæringen i distriktene må redusere tilbudene sine på grunn av personalmangel. Det sier gruppeleder for Arbeiderpartiet fylkestingsgruppe, Odd Arnold Skogsholm. Gruppen har utformet et... Les mer »
politi

Taxivold i Sortland

En beruset taxikunde er anmeldt etter at å ha tatt kvelertak på en sjåfør ved Sigerfjord i Sortland kommune, ifølge NRK. Den voldelige texikunden skal også ha ødelagt et speil og sparket... Les mer »
veiarbeid

Anleggsarbeid i Hunstadringen i Bodø

Arbeidet med å utbedre krysset Hunstadringen/Hunstadveien er i gang og vil pågå frem til høsten 2022, opplyser Bodø kommune. Krysset skal senkes og gjøres mer oversiktlig for å sikre tryggere og bedre... Les mer »
vinter

Snøkaos i Bodø: Vil ta flere dager å brøyte

Mandag morgen våknet Bodø til store mengder snø. Det store snøfallet i Bodø skapte store problemer med trafikken, melder NRK. Flytrafikken ble rammet, busser ble innstilt og drosjer klarte ikke å ta... Les mer »
nt

Sverre Myrli (Ap) lover ny drosjepolitikk i Nordland

Stortingsrepresentant Sverre Myrli (Ap) møtte leder i NT avdeling Nordland, Jon Ragnar Nilsen og holdt innlegg under Norges Taxiforbund avdeling Nordlands årsmøte i Svolvær i helgen. Som medlem i transportkomiteen er han... Les mer »
hålogaland lagmannsrett

Kjørte pirattaxi og fikk stønad fra NAV – Dømt for trygdebedrageri

En mann i 30-årene var i Salten tingrett tiltalt for både trygdebedrageri og ulovlig pirattaxikjøring. Der ble han kun dømt for pirattaxi med bot på 18.000 inndragning av utbytte til staten. Men... Les mer »
taxi

Mange taxisjåfører usikre på framtiden

Kombinasjonen av ett års pandemi og frislipp tærer hardt på drosjenæringen. Mange er usikre på framtiden.  Fylkesleder i NT avdeling Aust-Agder, Oddrun Gjeruldsen sier til bladet TAXI nr 2 at de har... Les mer »
taxi

Fortsatt store tap – Offentlig kjøring redder flere taxisentraler

Det har vært tøffe måneder for taxinæringen, men juli har vært bedre enn forventet. Offentlig kjøring har reddet mange. Utsiktene fremover er svært usikre, både med tanke på Covid-19 og dereguleringen. –... Les mer »