taxi

Lang ventetid på kjøreseddel i Nordland

– Nordland fylkesting ser med bekymring på at drosjenæringen i distriktene må redusere tilbudene sine på grunn av personalmangel. Det sier gruppeleder for Arbeiderpartiet fylkestingsgruppe, Odd Arnold Skogsholm. Gruppen har utformet et... Les mer »
politi

Taxivold i Sortland

En beruset taxikunde er anmeldt etter at å ha tatt kvelertak på en sjåfør ved Sigerfjord i Sortland kommune, ifølge NRK. Den voldelige texikunden skal også ha ødelagt et speil og sparket... Les mer »
veiarbeid

Anleggsarbeid i Hunstadringen i Bodø

Arbeidet med å utbedre krysset Hunstadringen/Hunstadveien er i gang og vil pågå frem til høsten 2022, opplyser Bodø kommune. Krysset skal senkes og gjøres mer oversiktlig for å sikre tryggere og bedre... Les mer »
vinter

Snøkaos i Bodø: Vil ta flere dager å brøyte

Mandag morgen våknet Bodø til store mengder snø. Det store snøfallet i Bodø skapte store problemer med trafikken, melder NRK. Flytrafikken ble rammet, busser ble innstilt og drosjer klarte ikke å ta... Les mer »
nt

Sverre Myrli (Ap) lover ny drosjepolitikk i Nordland

Stortingsrepresentant Sverre Myrli (Ap) møtte leder i NT avdeling Nordland, Jon Ragnar Nilsen og holdt innlegg under Norges Taxiforbund avdeling Nordlands årsmøte i Svolvær i helgen. Som medlem i transportkomiteen er han... Les mer »
hålogaland lagmannsrett

Kjørte pirattaxi og fikk stønad fra NAV – Dømt for trygdebedrageri

En mann i 30-årene var i Salten tingrett tiltalt for både trygdebedrageri og ulovlig pirattaxikjøring. Der ble han kun dømt for pirattaxi med bot på 18.000 inndragning av utbytte til staten. Men... Les mer »
taxi

Mange taxisjåfører usikre på framtiden

Kombinasjonen av ett års pandemi og frislipp tærer hardt på drosjenæringen. Mange er usikre på framtiden.  Fylkesleder i NT avdeling Aust-Agder, Oddrun Gjeruldsen sier til bladet TAXI nr 2 at de har... Les mer »
taxi

Fortsatt store tap – Offentlig kjøring redder flere taxisentraler

Det har vært tøffe måneder for taxinæringen, men juli har vært bedre enn forventet. Offentlig kjøring har reddet mange. Utsiktene fremover er svært usikre, både med tanke på Covid-19 og dereguleringen. –... Les mer »
taxi

Ny taxiholdeplass ved Sentrumsterminalen i Bodø

Som et grep for å opprettholde smittevernet i taxikøene, blir det nå åpnet taxiholdeplass ved Sentrumsterminalen, opplyser Bodø kommune. – Vi har fått tilbakemeldinger fra kommunens skjenkekontrollører om at det er utfordrende... Les mer »
taxi

Regjeringen ønsker alternativer til taksameter

Samferdselsdepartementet har nå sendt på høring forslag til endringer i lovverket som skal gjøre det mulig å bruke alternative løsninger til taksameter i drosje. – Vi ønsker å legge til rette for... Les mer »