taxi

Regjeringen strammer inn i drosjenæringen

– Regjeringen prioriterer arbeidet med å håndtere utfordringene i drosjenæringen. Vi ønsker å legge til rette for en næring som skal gi et bedre tilbud til kundene, sikre hvit økonomi og gi... Les mer »
sentrumsterminalen

Sentrumsterminalen i Bodø skal fornyes

Sentrumsterminalen i Bodø ligger i Storgata 3 og er bindeleddet mellom hurtigbåter, ferjer, jernbane, taxi og busser i Bodø. Utebyggene på Sentrumsterminalen i Bodø har i en tid vært et problem med... Les mer »
taxi

Vil gjeninnføre kompetansekrav for drosjeløyvehavere

– Én av de viktigste jobbene for denne regjeringen er å sørge for et seriøst arbeidsliv. Det gjelder også for drosjenæringen. Erfaringene etter dereguleringen i 2020 tyder på at det er behov... Les mer »
taxi

Lang ventetid på kjøreseddel i Nordland

– Nordland fylkesting ser med bekymring på at drosjenæringen i distriktene må redusere tilbudene sine på grunn av personalmangel. Det sier gruppeleder for Arbeiderpartiet fylkestingsgruppe, Odd Arnold Skogsholm. Gruppen har utformet et... Les mer »
politi

Taxivold i Sortland

En beruset taxikunde er anmeldt etter at å ha tatt kvelertak på en sjåfør ved Sigerfjord i Sortland kommune, ifølge NRK. Den voldelige texikunden skal også ha ødelagt et speil og sparket... Les mer »
veiarbeid

Anleggsarbeid i Hunstadringen i Bodø

Arbeidet med å utbedre krysset Hunstadringen/Hunstadveien er i gang og vil pågå frem til høsten 2022, opplyser Bodø kommune. Krysset skal senkes og gjøres mer oversiktlig for å sikre tryggere og bedre... Les mer »
vinter

Snøkaos i Bodø: Vil ta flere dager å brøyte

Mandag morgen våknet Bodø til store mengder snø. Det store snøfallet i Bodø skapte store problemer med trafikken, melder NRK. Flytrafikken ble rammet, busser ble innstilt og drosjer klarte ikke å ta... Les mer »
nt

Sverre Myrli (Ap) lover ny drosjepolitikk i Nordland

Stortingsrepresentant Sverre Myrli (Ap) møtte leder i NT avdeling Nordland, Jon Ragnar Nilsen og holdt innlegg under Norges Taxiforbund avdeling Nordlands årsmøte i Svolvær i helgen. Som medlem i transportkomiteen er han... Les mer »
hålogaland lagmannsrett

Kjørte pirattaxi og fikk stønad fra NAV – Dømt for trygdebedrageri

En mann i 30-årene var i Salten tingrett tiltalt for både trygdebedrageri og ulovlig pirattaxikjøring. Der ble han kun dømt for pirattaxi med bot på 18.000 inndragning av utbytte til staten. Men... Les mer »
taxi

Mange taxisjåfører usikre på framtiden

Kombinasjonen av ett års pandemi og frislipp tærer hardt på drosjenæringen. Mange er usikre på framtiden.  Fylkesleder i NT avdeling Aust-Agder, Oddrun Gjeruldsen sier til bladet TAXI nr 2 at de har... Les mer »