Snart starter vinterferieutfarten

avinor vinter

Det ventes mange reisende de kommende dagene og det anbefales å beregne ekstra god tid. Her kommer noen gode tips til deg som skal ut og fly i vinterferien.

– I vinterferien er det mange som skal ut og reise, derfor oppfordrer vi alle til å være ute i god tid og følge skiltingen på flyplassen. Det kan spare deg for tid og stress, sier kommunikasjonssjef ved Avinor Oslo lufthavn, Joachim Westher Andersen.

De største utfartsdagene er torsdag, fredag og søndag denne uken, samt fredag 22. februar og søndag 24. februar.

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

Forhåndsbestill spesialbagasje
Mange reisende har med seg skiutstyr og mer bagasje enn vanlig. Avinor anbefaler derfor at man gjør seg kjent med flyselskapets regler om bagasje i forkant av reisen.

– Skiutstyr må sendes som spesialbagasje og det kan være lurt å gjøre seg kjent med hvilke regler som gjelder for det flyselskapet man flyr med, sier Andersen.

Dersom du benytter deg av lufthavnens selvbetjente løsninger og leverer bagasjen på egenhånd, er det lurt å knyte sammen lange reimer og stropper på bagasjen slik at de ikke henger seg fast i bagasjebåndet. Dette gjelder spesielt for sekker og bagger.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

Spar tid i sikkerhetskontrollen
Hvis alle forbereder seg godt før man kommer til sikkerhetskontrollen kan dette bidra til å redusere ventetiden. Ha boardingkort klart, og ta ut alle elektroniske gjenstander som må kontrolleres.

Det er ikke tillatt å ha med seg væske i beholdere som overstiger 100 ml. Alt som er flytende, smørbart eller i gassform omfattes av reglene for væske.

Reiser du med barn?
Familier med barn under 12 år kan benytte seg av egne familiesluser. Slusene er markert med Felix og Fiona-figurene, og finnes i den nye og den gamle delen av avgangshallen.

Les også:  Nye lufthavner for Tårnsenteret i Bodø

Hvis du har behov for å låne barnevogn finner du dem til gratis disposisjon etter sikkerhetskontrollen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.