Atletene i VM 2019 i STIHL Timbersports klare for kamp

stihl

Praha forbereder seg for å være vertskap for verdensmesterskapet 2019 i STIHL Timbersports og forventningene har vokst etter at startfeltet for de individuelle atletene er bekreftet.

Verdens beste konkurransetømmerhuggere setter kursen mot den tsjekkiske hovedstaden for en spektakulær helg med høyoktan, ekstremsport og action 1. og 2. november.

Etter at nasjonale mesterskap er avholdt, som avgjør kvalifiseringen til VM, er startfeltet med de 12 individuelle atletene som skal innta scenen i Industrial Palace lørdag 2. November klart. 

De 12 atletene er: Ben Cumberland (Canada), Michał Dubicki (Poland), Christophe Geissler (Sveits), Shane Jordan (New Zealand), Danny Mahr (Tyskland), Koen Martens (Belgia), Brayden Meyer (Australia), Elgan Pugh (Storbritannia), Pierre Puybaret (Frankrike), Martin Roušal (Tsjekkia), Cassidy Scheer (USA) og Ferry Svan (Sverige).

De nasjonale mesterskapene bød på mange overraskelser i år. I det australske mesterskapet var det Brayden Meyer, en del av fjorårets dominerende lag Chopperoos, som slo regjerende verdensmester Laurence O’Toole. I USA brøt Cassidy Sheer Matt Cogars seiersrekke i det amerikanske mesterskapet. 

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

New Zealand og Canada sender også nye ansikter, med Shane Jordan som fyller støvlene til ni ganger verdensmester Jason Wynyard, og Rookie-verdensmesteren fra 2016 Ben Cumberland erstatter sin bror Nathan, som representerte Canada i fjor. 

Det er flere som gjør sin debut som individuelle atleter i år. Dubicki fra Polen, Mahr fra Tyskland og Ferry Swan fra Sverige konkurrerer for første gang om den individuelle verdensmestertittelen. Elgan Pugh fra Storbritannia er ingen nykommer, han representerer igjen etter å ha vært den beste atleten i Europa denne sesongen.

Martin Roušal fra vertsnasjonen Tsjekkia får muligheten til å vise seg frem på hjemmebane, etter å ha slått lagkamerat Martin Komárek i det tsjekkiske mesterskapet. 

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Verdensmesterskapet i STIHL Timbersports er arenaen der de beste atletene fra hele verden konkurrerer i tømmerhuggingsøvelser med øks og sag. Den originale ekstremsporten inntar Tsjekkia for første gang, der resten av verden tar sikte på å utfordre den australske dominansen med dobbeltseier i 2018. 

Det australske laget Chopperoos gav oss en elektrisk opptreden og satte verdensrekord i lagkonkurransen, og snøt USA for tittelen. Aussie Laurence O’Toole toppet en ekstremsportshelg med et forrykende show i den individuelle konkurransen, og tok den gjeve verdensmestertittelen. Over 6 000 tilskuere fikk med seg en actionfylt helg i Liverpool i 2018. Dette var første gang VM ble arrangert i Storbritannia. Norge har arrangert VM to ganger, både i 2012 og i 2017 var Lillehammer vertskap.I 2019 vil STIHL Timbersports igjen vise en spektakulær helg med høy fart, stor kraft og fabelaktige ferdigheter. 

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Atleter fra 20 nasjoner vil kjempe om titlene individuelt og i lag. Lagkonkurransen går av stabelen fredag 1. november, der lagene konkurrerer i et knock-out-system. Øvelsene Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck og Standing Block Chop utføres etter hverandre som en stafett av lagets fire utøvere. 

Lørdag 2. november vil de 12 best rangerte atletene konkurrere mot hverandre i alle seks øvelsene. I hver øvelse får atletene poeng basert på tiden de bruker, og den atleten som står igjen med den høyeste poengsummen, blir verdensmester. 

Billetter til VM 2019 i STIHL Timbersports er nesten utsolgt, med bare noen få billetter til lagkonkurransen på fredag igjen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.