Podcast om norske soldater mest pop i Norge

soldat

Norske soldater forteller om sterke opplevelser i podcasten «Soldat». Den topper nå iTunes’ liste over populære podcaster, bare noen dager etter utgivelse.

I hvilken grad nordmenn flest vet nok om hva norske soldater gjør ute i verden, er en stadig tilbakevendende diskusjon.

Nå har norske lyttere en unik mulighet til å høre soldatenes egne historier. I den nye podcasten «Soldat», utgitt av TV-kanalen National Geographic, forteller fire norske soldater åpent og ærlig om sine til dels voldsomme opplevelser – om kameratskap og mot, og om hvordan det er å komme hjem med voldsomme inntrykk i bagasjen.

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

Blant dem vi treffer i podcasten er Nicholas Heimgard Dreyer, som ble sendt til Afghanistan som 21-åring i 2011. Han har slitt med posttraumatisk stresslidelse i kjølvannet av flere voldsomme episoder i felten.

– Det var tungt å komme hjem. Jeg kom hjem til et land der den største bekymringen var om vi hadde råd til ny iPhone. Alt var bare meningsløst, forteller Heimgard Dreyer i podcasten.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

De øvrige som intervjues er Terje Wadahl (47), Christer Svarverud (35) og Frank Sundbye-Ruud (51).

National Geographic har laget podcasten i forbindelse med den kommende premieren på TV-serien «The Long Road Home» (premiere på National Geographic 5. november kl. 22.00), som skildrer opplevelsene til amerikanske soldater i Irak.

– Vi mente det ville være interessant å se om det finnes paralleller mellom norske soldaters ekte opplevelser og dem man gjerne ser skildret på film og TV. Og disse parallellene finnes definitivt – både podcasten og serien gir nyanserte og sterke fortellinger om mennesker i krig, sier Anders Borge, norgessjef for FOX Networks Group.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

Podcasten er produsert av Moderne Media for National Geographic. Programleder er Marthe Sveberg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.